tänään oli hammaslääkäri, jota odotin jo pari päivää pelonsekaisin tuntein. minä kun pelkään hämähäkkien lisäksi suunnattomasti myös hammaslääkärin poraa tai edes ajatusta joutumisesta sen lähettyville. tönkkönä tuolilla maatessani sain kuulla ilouutisen siitä, että selviän pelkällä hammaskiven poistolla. edes röntgenissä ei näkynyt alkuja. kerrassaan huojentava uutinen ja painuin palkitsemaan itseni uusilla ja tarpeeseen tulevilla silmälaseilla. viidenkympin hyllystä löytyi oikein mallikkaat yksilöt, joten päätin sijoittaa vielä hemtexistä uuteen vessan mattoon. edellinen elloksen viiden euron matto kun alkaa vedellä viimeisiään. alepöydältä löysin pampulaisen turkoosin maton ja intaannuimpa vielä investoimaan samalta pöydältä turkoosit käsipyyhkeetkin. kyllä nyt on shopattu.

mjaa, mistäs aloittaisin. jospa siirtyisimme aikaan ennen jouluaattoa. mehän siis leivoimme pipareita. tänä vuonna suosikkikuviot olivat haisulit ja nuo kummitukset, joihin ostin muotin käsityömessuilta tampereelta. pyytäessäni kummitusmuottia, mies myyntitiskin toisellapuolen väitti muottia akaksi, mutta minusta se on kyllä ihan selvä kummitus....olkoon sitten naispuoleinen myyjän mieliksi.

oppilaani palkitsivat minut ruhtinaallisesti kuluneesta vuodesta tällä lauran leipomalla ErittäinHerkullisella suklaakakulla kinuskikuoruttein ja marsipaanitontuin. taitava tuo laura . ja kiitos, olin otettu.

lahjaksi sisarelleni tein paljon keskustelua herättäneen baktuksen swtc:n pure-langasta (menekki tasan kaksi kerää eli 100g)

oikein mukava malli tuo baktus ja mukavaa neulottavaa pure, vaikka henkilökohtaisesti pidänkin hieman tiukkakierteisemmästä langasta. sisarelleni kelpasi kaulahuivi hyvin ja tilasipa hän jopa baskerinkin tuosta langasta. tämä on ErittäinEpätavallista, sillä aikaisempina jouluina hän on esittänyt joululahjatoiveeksi ainoastaan sen ettei saisi mitään neulottua.... ai juu, sovelsin ohjetta niin että tein lisäykset toisessa reunassa joka toisella kerroksella jotta sain huivista haluamani eli hieman enemmän kolmion muotoisen.

tovin mietin kuinka pitkä on pitkä kun aloin tekemään saapassukkia hyvin pitkäkinttuiselle ystävälleni. ajattelin että koska minun kinttuni ovat pitkät ovat hyvin pitkät noin kolme senttiä pitemmät ja oikeaan osui. esittelykuvassa nuo sukat ovat tosin minun koivissani. lankana seiskaveikka ja kulutus 160g.

oton opelle hurautin fleecetumput muokatuilla tilda-kaavoilla

ja samanlaisia urakoimme naapurin rouvan kanssa myös päikkärin täteille. tässä yhdet paketointivaiheessa...huomaa erittäin järjestyksessä oleva olohuoneen pöytä...

 tämä tällä erää viime vuodesta. ja OIKEINOIKEINOIKEIN HAUSKAA UUTTA VUOTTA KAIKILLE!