äskeisestä jäi kokonaan uupumaan maininta kesäretkestämme. vuokrasimme oton hoitotätin asuntovaunun ja huristelimme kolmeksi päiväksi tutkailemaan mitä ruotsinmaalla olisi tarjottavaa. päädyimme kahdeksi päiväksi ölantiin, josta bongasin villakaupan ja nämä:

6539.jpg

ihanata silkkilankaa (vailla ajatustakaan siitä mitä niistä tekisin) livahti ostoskoriin. pikkukartio paikallista hahtuvaa, puiset ja melko lyhyet nro 20-puikot (40 kr eli n. 4 €), sekä värjättyä käkkäräistä villaa. älkääkä sitten kysykö mihin aijon käyttää viimeksimainitun...se vaan nyt sattui olemaan niin nättiä...ja halpaa...

tässä myös virkattu kesäkassi, mihin liittyy oleellisesti kesän ISO-hankinta..

6538.jpg

eli brodeeraava ompelukone, mitä olen himoinnut jo erinäisen ajan. sellainen löytyi käytettynä jämsän husqvarna-liikkeestä. ja ennen muuta sopuhintaisena. jos jollakulla on ompelukoneen tarvista, suosittelen liikettä mitä lämpimimmin. kannattaa tulla kauempaakin. tällä härvelillä olisi nyt tarkoitus ruveta suolarahoja hankkimaan...kunhan ensin vähän treenailen. tuo ensimmäinen kirjontatyö (siis yllä) koulutuksen jälkeen ei ole ihan semmoinen kuin piti, mutta kukkia kuitenkin...jonas on jo kyllä kerennyt katumaankin ostosta, sillä toissayönä kone huruutti yhteen asti ja ukkokultani on hieman herkkäuninen...että tämmöistä tällä erää.