kirsiär:rän kommentin luettuani, en ensin voinut kun todeta, että taaskaan ei tisseistä ole muuta kuin haittaa. sitten rupesin herkuttelemaan ajatuksella kuinka kaikki maailman pera-pervot hyökkäävät blogiini sankoin joukoin tissejä (muista ruumiinosista puhumattakaan) tuijottelemaan ja mitäs he saavatkaan. eroottisin asia, mitä blogistani paljastuu on ehkä punainen ja ah niin pehmeä lankakerä..ellei joku ole sitten niin vinksallaan, että saa kiksejä kotiäidin arjesta, neulepuikkoineen, ruoanlaittoineen, imureineen, hevosineen kaikkineen. tästä syystä äidyin laittamaan vielä otsikoksikin lisää noita hekumallisia sanoja, että tervetuloa vaan! (...jonas on tietty eka joka löytää ko. hakusanalla tän blogin.....heeh...VITSI, VITSI, VITSI)

lueskelin tässä saamaani kodin kuvalehteä (29.9.2005), ja tästä artikkelia prinsessa kasvaa aikuiseksi, jossa viisi "viisasta ihmistä" tulkitsevat satua prinsessa ruususesta. erään mielestä "pikkutyttöjen prinsessaleikkejä tulee paheksua, vaikka hän ei tiedäkkään onko ne paha juttu", toinen tulkitsee 13 haltijan symbloloivan kuukautiskiertoa ja kolmas pohtii ruususen varttumisesta naiseksi ja tämän antautumista sille oikealle, joka vihdoin viimein pääsi ruususen kypsyttyä puskan läpi. taidan itse olla kovin naivi, sillä pikkutyttönä ja vielä näin isompanakin luulin tarinan olevan vain prinsessakertomus, kaunis satu, eikä minulla ollut aavistustakaan sen syvällisemmästä, tuosta filosofisesta puolesta kaikkine symboleineen. artikkelin luettuani jäin ihmettelemään, kenelle grimm, perrault tai disney ovat tarinansa alunperin tarkoittaneet, viattomille pikku prinsessoille vai näiden vanhemmille?

sitten käsityörintamalle. tässä oton ja minun huopatekele, josta tulee "jotain". kuva on otettu saman tien kun rätti tuli pesukoneesta, eli sitä ei vielä ole muotoiltu:

15802.jpg

sitten krokopipa:

15801.jpg

kuvan otti otto (äitin täytyi vain vähän avittaa kameraa pitävää kättä). tästä pipasta ja tänään postilaatikkoomme ilmestyneestä novita-lehdestä johtuen päädyin puolestani pähkäämään tätä paljon puhuttua tekijänoikeusasiaa. novita-lehdessä oli kukko(?)-pipo ja nyt minä ihan oman mielikuvituksen tuloksena olin tehnyt kroko-pipon. hyvin samankaltainen idea, aika lailla samaan aikaan, mutta kuitenkin täysin tietämättä toisesta. tämä tapaus ei varmastikkaan ole ainoa, eikä yhteneväisyys edes ole kovin suuri, mutta tulin tulokseen viisaissa (?) päätelmissäni, että tekijänoikeusmallinvohkimiskopiointimatkimis-asiat ovat vähän veteen piirretty viiva...ja niiden kritisointi saati tuomitseminen hieman arveluttavaa. toki selvät tapaukset ovat erikseen (esittelen jonkun aikaisemmin julkaiseman mallin 100%:sen samanlaisena omana tuotoksenani)

nyt käy raskaaksi aivojen käyttö. päätän tälläerää tähän ja menen kehittämään puremalihaksiani jääkaapin ja ruokapöydän lähistölle. adios.