oltiin lomalla, mikä ei ota päästä vaikkei ruotsin kesä meitä hellinytkään kun viimeisenä päivänä. no olipa lämmin istua autossa sen muutaman tunnin ajomatkan laivalle. se mikä nyt jurppii on lomaneuleeni. minä tein ja tein ja tein. huokailin ja tein ja sitten kun vihdoin viimein sain sen eilen illalla jopa kursittua kokoon (terveiset vaan csi:n porukoille, nähdään taas ensi viikolla) ja nykäistyäni sen päälleni muistutti tekele jotain tuntematonta tiskirätin ja lakanan välimaastosta (vaatepuulla ja hänen muodoillaan ei ole mitään tekemistä kamaluuden kanssa. piste). kerrassaan hirveä. aivan kamala. niin ruma, että työnsin sen saman tien olohuoneen pöydän alle häpeämään. nyt annan itselleni viikon aikaa rauhoittua ja kaivan tänä aikana esiin virkkuukoukun ja lankaa, jolla joko parannan tai pahennan kauheutta. purkaa sitä ei pysty tai juu, pystyy kyllä jos on lehmänhermoinen mitä taasen minä en ole joten jos se ei itsekseen tai virkkuukoukun avulla muutu edes siedettäväksi, kannan sen ihan itse suureen harmaaseen ja pyydän vielä siipan ihailemaan saattuetta. hän kun aina valittaa etten raski heittää mitään roskiin.

kesälomareissu siis oli ja meni. kävimme ullspinnerissä hakemassa kauppaan lankoja (tosin on ollut vähän tohinaa, etten ole kerennyt päivittämään niitä hyllyille). säästyipähän ne rahtikulut ja kasvoipa itsehillintä kun lankalaatikko lötkötteli viikonpäivät kellarissa visusti kiinni teipattuna.

hästholmenin drottning ommasta ostin ihanata angoralankaa (taas, esittelen ihanuudet myöhemmin), sekä nämä somat napit.

1718772.jpg

haaveilen neuletakista, johon nämä voisi laittaa.

nukkekotiin löysin matkalta lundby-setin sekä kuusenkoristekeinuhevon, josta tulee villa villekullan olohuoneeseen antiikkipolle, sekä nalle kännykkä-/rintakorun, joka "riisuttuna" muuttuu tavan nalleksi. kahvitikut taasen kolmårdenin kahviosta...wc:n paneleita tietty ;O)

1718769.jpg

lomamme aikana oli keittiöswap, jonne itse tein perunasäkkejä. oli mukava tulla kotiin kun vastassa olivat nämä herkkupalat

1718774.jpg

oravan ja makkaran kanssa asettelimme näitä innoissamme "paikoilleen". KIITOS kaikille!

puutarhassakin on ollu vähän hommaa. tilasin alkukesästä multakuorman, jota sitten olen antaumuksella levitellyt kukkapenkeillemme ja jos ei muuta, niin rikkaruohot kasvavat uudessa mullassa komeasti. jopa niin reheväksi, että keltapeipitkin jäävät kakkoseksi ja se on paljon se. samperi.

varsa puolestaan jatkoi sairasteluaan ja nyt on koko talli kaksi viikkoa karanteenissa jätkälauman pöhön takia. no onneksi nyt kun ei ole vaaraa, että rasittaisin potilasta liikaa taudin aikana tai liian aikaisin sen jälkeen. tai tuurillanihan se ottaa kolme laukka-askelta laitumella ja saa sydänlihastulehduksen...juupa juu...tänään taitaa olla HyvinPessimistinenPäivä....vaiko ainoastaan inhorealistinen?

viikon huipennus (?) oli, kun otto oli ystävällään leikkimässä ja kotiin tultuaan kertoi silmät ymmyrkäisinä olleensa metsässä isojenpoikien majassa jossa oli kummallisia lehtiä missä naiset näyttivät pyllyjään. siinä seisoi kuusivuotiaamme äimistellen äidilleen pyllyjen paljoutta ja minä hyvin antipedagogisesti totesin etteikö ole kummallista kun joku haluaa tehdä pyllyistä lehden ja toiset vielä lukee niitä. samalla pistin käteni kyynärpäitä myöten ristiin, että ottoa ei ollenkaan mietityttänyt mitä ne miehet pyllylehdissä tekevät ja minä selvisin selittelyiltä.

nyt lähden taistelemaan omia himojani vastaan, jotka tällä kertaa kohdistuvat, ei suklaaseen, vaan siihen aloittaako uusi neule vai kasaisiko ensin kolme osissa olevaa valmiiksi. ette ikinä arvaa kumpi on voitolla?!

by the way, mitä tarkoittaa kun patjarikko tahi maksaruoho pitää "jakaa"? eli miten asia toimitetaan ja missä välissä kasvukautta?