totesin palatessamme aurinkoisesta ja kirpeästä suomen pakkassäästä tänne vetiseen ruåttiin.

het alkuun pitänee kehaista paluumatkamme viikkarin buffettia, joka oli hieman runsaampi kuin menomatkan. ol paistettua munakoisoa, cesar-sallaattii ja muita herkkuja. jälkkäripöytä ei valitettavasti tälläkään matkalla ollut kovin hedelmäinen tahi marjaisa. kakkuja ja kikkaleita kyllä löytyi, mut kranttuna niistä ei pidä hän. söin sitten jonkun hyytelön kyytipojaks tarkoitettuja vattuja ;O). ja asiaan...vaikka mikäs sen mieluisampi puheenaihe kun ruoka...?

ensimmäisenä siis rymistimme harju oy:öön, joka sijaitsi sopivasti matkan varrella längelmäellä. tuhannet kiitokset katjal vielä kerran. tässä saalis:

55960.jpg

näistä paloista ajattelin tehdä itselleni pari imetyspaitaa ja jotain tenava/ille....

sitten suomireissun lankasaalis:

55961.jpg

kolme kerää punaista malibua ja sinisävyinen seiskaveikka on novitalta ohjeista saatuja lahjuksia. mintunvihreät ja oranssit tahitit taasen sisareni minulle tekemä lankalöytö aholaidan lopetushalvennusmyynnistä. valkoiset samokset (muistaakseni 1,90 €) niinikään mainitsemastani löytötexistä (pitihän nekin vielä käydä hakemassa). samaisesta osoitteesta myös valkoinen malibu ja punasävyinen seiskaveikka. lehti k-supermarketista ja dunet kotipaikkakuntani IhanOikeastaKäsityökaupasta. viimeisistä on tuleva toppi kummituslapselleni. kuvassa ei muuten ole ihan kaik yksilöt läsnä, sillä sekä yksi punainen, että valkoinen malibu ovat jo päässeet puikoille ja tulleet puretuiksikin muutamaan otteeseen.

minkähän takia muuten halpakauppojen novita-langat ovat kohtuupaljon huokeampia kuin OikeidenKäsityökauppojen tai jopa itsensä novitan nettikaupan?

seuraavaksi esittelen matkaeväät tädääääää:

55973.jpg

jenkkikassi nytkähti autoillessa eteenpäin melko mukavasti...kunnes lanka loppui. sama kohtalo koitui myös vaaleanpunaisen tusshenakietsun kohtaloksi. kukkaponcho on vailla kahdeksaa kukkaa ja mohairhuivin teossa tuli niin lämmin, että se ei sitten edennytkään juuri minneen. käsilaukku (siitä kamalasta langasta) ei ole vielä koottu, joten hänet esitellään myöhemmin.

novita-lehteni ei vieläkään ole saapunut tänne meille asti ja ihmettelen suuresti, kuinka posti japanista voi tulla muutamassa päivässä ja vielä pakettiposti. sitten jotain lehdenrääpälettä saa varrota tovin jos toisenkin ja vasta kun lähestyy julkaisijaa eemelillä (ja arvatkaa vaan kuinka mones kerta nyt jo on kyseessä...olemmehan asuneet täällä sveamammalandiassa jo kohta kolme vuotta...), voi odottaa läpyskää viikon sisällä tulevaksi. tässä voisi olla jollekulle diplomityön aihe, sillä eiköhän tähänkin vaivaan ole olemassa joku tekninen selitys.

susanna: takkiin käyttämäni lanka oli rowanin all seasons cottonia (samoksen tyyppinen, eli aikas "painava" lanka, tosin puuvillasekoitetta, joten toivon sen olevan viileämpi kuin villainen vastaava).