tai ainakin suurimman osan ajasta tuntuu siltä...suunta on selvä mutta vauhti ei riitä sen paremmin kuin vuorokauden tunnitkaan.

tuulia kävi täällä karjalan kunnailla pitämässä loistavan tailored sweater-kurssin ja yöpyi meillä. illan aikana hän esitti uskaliaan kysymyksen siitä, josko minulla olisi ongelmia töitten viimeistelyn suhteen...ehei...minullako...ei todellakaan pidä paikkaansa. moisesta epäilystä sisuuntuneena parsin ja kursin eilen illalla muutaman (okei okei, jäihän niitä vielä...muutama...kymmentä...) tekeleen valmiiksi asti.

miinan big softie-myssy. työ nieli lankaa yhteensä 51g edestä. jostain syystä jälkikasvuni ei ole ihastunut tähän päähineeseen vaikka äitinsä mielestä näyttää ah niin somalta tuo pipanen kutreillaan.

seuraava selätetty neulomus oli norokauluri.

lankana kureyon ja nappeina dropsin puunapit. kulutus 56g. tämä on niinikään pikkumakkaralle ja mitä ilmeisimmin kelpasi neidille, sillä istui soffalla pikkukakkosen ajan kauluri kaulassa. ihme, sillä minusta tämä tuntui hieman karhealta ja ajattelin käyttää sitä kypärämyssyn päällä, ettei lanka tulisi ihoa vasten. jostain ravelryn syövereistä löysin kaulurin ohjeen ja vallan innostuin tilaamaankin sen. tosin tehdessä kävi vanhanaikaisesti, eli malli on kuvasta mutta muu sitten omasta päästä...mäoonniiinhuoanoseuraanmitäänohjeistusta...täähän huomattiin jo kouluaikoina...

suuren kohun saavuttanut ja tässäkin blogissa jo aikaisemmin esitelty baktus sai seuraajan. tämä tuli sitten itselle kun omasta mielestäni tarvitsin väritykseltään hieman konservatiivisemman kaulahuivin.

sen verran piti taas ohjetta muunnella, että virkkasin huiviin ketjusilmukkaröyhelötä. lankana rowanin silke tweed ja kulutus 124g.

tästä huivista ei ollut pääteltävänä kuin kaksi onnetonta langanpätkää, vaan minultapa niidenkin pujotteleminen on jäänyt tekemättä....jep.

malli on angels lace shawl, jonka taasen bongasin ravelrystä ja yhdessä parkuvan visakorttini kanssa investoin ohjeeseen. lankana evillan petroolinsävyinen villalanka. minä tykkään.

esittelemättä on vielä rakkaalta ystävättäreltäni saamani synttärilahja...tai osa siitä..

mielestäni todella onnistunut lehti. ellei jopa mainio. tästä tulen taatusti tekemään muutamat sukkaset nyt kun pahin sukantekokammo on selätetty. kiitos vielä kerran riikka!

kuvitellun viimeistelyongelman lisäksi minulla on todellinenkin ongelma, nimittäin valokuvaongelma. jo työn puolesta tarvitsisin kunnon kuvia ottavan kameran, sillä pelkkä pokkari ei riitä varsinkaan näin talvisaikaan ja photo shopilla tekee kyllä ihmeitä, muttei mahdottomia...eli tarvitsisi hankkia toimiva ja suht laadukas järkkäri, jota vielä osaisi käyttää...on siis vissiin pistäydyttävä kamerakaupassa tässä päivänä muutamana selvittämässä tarjontaa...vinkkejä otetaan ilolla vastaan...

vaikka tv:stä ei näin maanantaisin tulekkaan mitään katsomisen arvoista (lue jenkkipollusarjaa), siirryn tästä soffalle paukuttamaan sitä tailored sweateria...jos vaikka saisi sen pian valmiiksi ja pääsisi aloittamaan ko. tekniikalla seuraavaa neulomusta-