päivät valuvat kuin vesi hanhen selästä ja iltasella tuumailen mihin katosi eilinen, tästä päivästä puhumattakaan.

ostin paikalliselta isännältä polttopuita talveksi ja lahjoin ystävättäreni pojat tekemään kaksi trailerikuormaa pizzan voimalla, vaan mitä tekivätkään pojat. puut menivät sukkelasti kärryyn ja vanhempi kysyi kainosti, josko pizzan asemesta neuloisin unipipon. jawohl ja tietysti. tässä vanhemman hämis

1911686.jpg

lankana eskimo (kulutus 72g), somisteena tiimarin villahuopa, helmet ja pätkä jemiksessä ollutta pörrölankaa.

ja nuoremman pääkallo

1911690.jpg

lankana edelleen eskimo (kulutus 61g) ja huopana niinikään tiimarin askarteluhuopa.

ystävättäreni kanssa taasen tein niinikään vaihtarit ja viinimarjat vaihtuivat kämmekkäisiin

1911701.jpg

tämä lanka taasen on eskimon serkku easya ja sitä kului 68g. oli mukava välipalatyö mummolareissun automatkalle.

nukkekotiin huusin huuto.netistä seuraavaa:

1911704.jpg

lyhty terassille, sakset ja silitysrauta "ompeluhuoneeseen" ja tiffanylamppu...ööö..jonnekin. mua on pikkuhiljaa ruvennut kiusaamaan kun vintille ei ole portaita ja mikäs talo se semmonen on minne pääsee vaan ulkoseinää pitkin ja kattoikkunasta. varsinkaan kun täällä asuu ihan tuiki tavallinen nukkeperhe eikä spiderman, kuten otto ehdotti. asiaa täytyy tuumata ja tehdä sille jotain. sähköistyksenkin kanssa tuli tenkkapoo ja vaihtoehtoja on tasan kaksi. joko se taakse laitettava asia (minne siis ne pistorasioiden piuhat tulee) oli rikki jo ostaessani tai vaihtoehto b, mikä tuntuu todennäköisemmältä, onnistuin rikkomaan sen. minulla kun tunnetusti on antimidaksen kosketus ja vahvemmatkin asiat menevät rikki ihan itsestään kun vähän niitä sattuu hipaisemaan.

haaveissani on pitkään ollut kanarialintuhäkki. linnuista en piittaa lemmikeinä, mutta halusin laittaa häkkiin sisälle kukan. ongelma vain on ollut, että mieleistä häkkiä ei ole löytynyt. ale-jussista löysin tämän ja ei muuta kun ruukun vaihto kasville ja kukka sisään.

1911726.jpg

tuo yläosa jäi vähän orvon näköiseksi ja keksin laittaa sinne roikkumaan yhden rautalankasydämeni. koko komeuden oli tarkoitus päästä kattoon roikkumaan, mutta ingengör mutkutti jotain kipsilevystä ja ankkuriruuveista ja kieltäytyi poraamasta reikää kattoon. asetelma töröttäköön pöydällämme kunnes saan itse aikaiseksi käydä tutkailemassa ruuvilaatikoittemme sisältöä...pysyy se pora minunkin kädessäni..xxxx-le.

hillokellariin ovat valmistuneet kahdet sukkaset. nämä itsekoolaamat seiskaveikkasneakkerit (75g). tuntevat myös nimen purple rain, joka soi päässäni aina näitä kutoessa.

1911744.jpg

sekä miinan pompomit (28g)

1911751.jpg

ihan vaan tiedoksi, että meillä syödään paljon pestokastiketta (vrt. pöytäliina). ja KIITOS! rakas Riikka vielä kerran langoista :O)...ihania ovat edelleen :O).

koska siis pikkumakkaraan iski toissaviikolla vesirokko...juu. oikein rokkojen rokko, joten allekirjoittanut ja neiti näppylä eivät lähteneet tuoreen serkun ristiäisiin, vaan jäivät pois mummolan kohdalla ingengörin ja oravan jatkaessa kohti sipoota. mummolassa oli mukavaa ja aikaisemmin esiteltyjen käpälänlämmittimien lisäksi virkkasin nukkekotilaisille pari kaulahuivia. vaaka ei anna painoa näille, joten oletan langan kulutuksen olleen parin gramman luokkaa.

1911762.jpg

mummolan vintiltä löytyi tämä aarre, jonka omin oitis itselleni. äiti ei kuulemma kirjasta piittaa ja sisareni on niinikään vähemmän kästyöihmisiä...ottakoon hän sitten ne tietosanakirjat vuodelta miekka ja kypärä tai vaikkapa samoihin aikoihin julkaistun lääkärikirjan.

1911775.jpg

lääkärikirjasta taasen tuli mieleen perjantai-lauantai-välinen yö jolloin tutustuimme makkaran kanssa jämsän aluesairaalaan. heräsin yöllä siihen että lapsi yski haukkuvaa yskää ja hetken kuluttua kakoi, korisi ja piteli kurkkuaan epätoivoisen näköisenä. vailla terveysalan koulutusta totesin että henki ei kulje, nappasin tytön kainaloon ja avasin ikkunan (juu, minä se olin eikä michael jackson ku roikotti lasta toisen kerroksen lasista). tämä toi pienen avun, mutta katsoin parhaaksi viedä rinsessan tapaamaan lääkärisetää. diagnoosi oli kurkunpään tulehdus ja kotiin viemisiksi sain kolme pilleriä (yhden huijasin tytön syömään karamellinä sairaalassa, mutta sitten tuli stoppi) ja colapullon limuautomaatista. mummolassa survoin loput tabletit marmeladisuklaan sisään (taas oli hyötyä siitä kun välttämättä halusin pysähtyä jyväskylässä pandan tehtaanmyymälässä) ja päälle limua. täydestä meni kun väärä raha. hellyttävintä oli se, että lapseni halusi nukkua ihanainen colapullo kainalossa loppuyön. ai mitenniin meillä on limu juhlajuomaa ;O)?

mitä kotiin palattuamme odottikaan postissa...siitä ensi kerralla.