ilmassa on sen tuntua. vaikka öisin on pakkasta, päivisin aurinko lämmittää jo ihan mukavasti. jalkakäytäville alkaa muodostua pieniä puroja ja päätiet on sulat. keväästä seuraa vääjäämättä se, että alan inventoida ipanoiden kevätvaatteita ja kuten joka vuosi ennenkin, totean niiden käyneen pieniksi. kasvavat kuin rikkaruohot. mun vauvani ;O).

kevät tuo aina mukanaan myös sisusteluvimman, mutta tänä vuonna sekin on megasize. ostimme (tai no joo, kaupanteko on ensi perjantaina) vanhan kotitaloni keskeisestä suomesta. taloon tehdään "PikkU" remontti...aloitetaan nyt vaikka sillä, että lattiat kaivetaan auki ja sitä rataa. haasteelliseksi homman tekee kuitenkin se, että minä asun viikot täällä pohjois-karjalassa, mieheni pääkaupunkiseudulla ja talo siis sijaitsee keski-suomessa...vaan eipä ole laitettu sormea suuhun (suklaata vastaavasti senkin edestä...) vaan nyt on jo järkätty remppamiehet, jotka aloittavat kuun vaihteessa, valittu ja tilattu parketti, jossa päädyin saiman lumeen . valittu makuuhuoneeseen tapetit (esitellään myöhemmin), takaseinälle ruskeata muualle taitettua valkoista, suunniteltu keittiötä ja ostettu kodinkoneet....niin ja raivattu sitä taloa, viety vanhempieni muuttokuormaa, revitty tapetteja, roudattu tavaraa uuteen kivijalkakauppaani ja matkustettu junalla eestaas niin, että vr nimeää kohta vaunun perheemme mukaan. ja sitten tämä tavan arki...raunomiäs on onneksi sijoitettu ratsuttajalla vielä muutaman viikon ja oripävät peruin..hevosessani ei mielestäni ole riittävästi sankariainesta suvun jatkamisen suhteen.

koneelta löysin nipun kuvia..kröhm..joulukuulta. nukkekotijoulukalenterjuttuja, synttäri- ja joululahjuksia jotain omia askarteluja ja kaikkea ihanaa, joista tässä muutamai ihan ensiksi kuitenkin pahoitteluni siitä, että lahjan antajia ei ole linkitetty...tämä johtuu ainoastaan suunnattomasta laiskuudestani, sillä nukkistavaroihin olen kyllä kirjoittanut keltä ne ovat mutta en nyt viitsi mennä niitä kaivelemaan...joulukalenterin voi halukkaat selvittää myös siitä aikaisemmasta postauksesta, jossa näkyy vaihtoparini...ensi vuonna lupaan olla reippaampi....ihan hetimmiten lisäyksenä, että päivittelen lahjan antajat ja vaihtajat tähän pikkuhiljaa....:

upea peili, jonka ajattelin menevän rakenteilla olevaan ravintolaan...tai no en ole kyllä ihan varma onko se ravintola, baari, leipomo vai kapakka vaiko kaikkea siltä ja väliltä ;O)

toinen pahoittelun aihe lienee kuvien laatu, sorppa.

tässä kakkosluukusta kaijalta saatu kaunis pieni pöytä/jakkara ja enkeli jotka lentelivät nukkiksen siniseen huoneesen.

kaijalta tuli myös kymppiluukusta kassi ja kaksi pullollista vuosikertaviiniä...joulupöytään.

 

viherkasvi olohuoneeseen...kevään tullen ajattelin kyllä siirtää tämän kuistille tai parvekkeelle...

kaunis vuodevaatesetti, joka meni hetkiseksi lasiovelliseen kaappiin odottamaan talon vieraita...

tässä kuvan synttärilahjassa oli kakkukupu, tähtiä, saviesineitä, pöytäliina, seinävaate, glögiä, kranssi, pulloaihio jne jne....

sny:ltä vuonna miekka ja kirves, eli riikalta sain jo perinteeksi muodostuneen joululahjan...inspiroivia lankoja ja TÄMÄN UPEAN SUKKALEHDEN!

sivut on jo aivan hiirenkorvilla, mutta aloitusta vaikeuttaa niin monta mainiota mallia joihin pitäisi valita vielä lankakin. ykkösenä ovat nuo kansikuvan naiseläjän jalassa olevat sukat, joihin on kirjottu kukkasia. ihanaiset.

lorraine ihmemaassa laittoi luukkuun 18 tyynyt, jotka menivät lastenhuoneeseen...tämän kuvan älysin selkeästi ottaa kalenteriluukun nron kanssa, koska tyynyyn en pystynyt kirjoittamaan antajaa ;O)

ja kuvat senkun pimenee, miniminttu lähetti ruusun talon neidille ja nalle...

kuvassa on (nyt täytynee turvautua jo selittämiseen...) even taidokkaasti tekemä tuohikoppa..vai onko se koppa jos siinä ei ole kahvaa...?? ja kirja.

taulu ja evästä talon perheelle...taulu päätyy (sitä siis ei vielä ole kiinnitetty) keittiön seinälle.

tätä pikkuruista enkelikelloa en varmaan ikinä lakkaa ihmettelemästä. niin on taidokkaasti tehty.

lisää herkkuja joulupöytään...

jouluaattona talon lapsilla oli hauskaa kun paketista paljastui pieni auto ja nukke. kyllä kelpaa päristellä...

upea luonnoskansio ja värit, sekä muutama valmis työkin...

pelargonia keittiöön ja puulasta talon emännälle..

eräästä paketeista paljastui puolestaan talja herrainhuoneen takan eteen, pari hajuvesipulloa ja enkuleita...

luukusta 7, pikkusohvalta,  kuoriutui pauligtyttö, pullo ja hopeisia kulhoja sekä juomalaseja

luukusta 13, joka niinikään oli pikkusohvalta, tuli filtti herrainhuoneeseen.

viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä nukkisjuttuna on 2010-sny:ni lähettämä käsityökori ihanaisine pienine lankoineen ja puikkoineen

ja olipa koriin livahtanut rasiallinen suklaata ja kirjakin iltalukemisiksi...oletko muuten ihan varma, että et harrasta nukkekoteilua? sen verran taidokkaasti tehtyjä nämä pienet esineet olivat.

tihun ja tuhon, sekä naapurin poikien kanssa askartelin saunatonttuja. näitä tulikin väkästettyä oikein reilumman kokoinen orkesteri jouluviemisiksi tutuille.

teimme sekä puna- että harmaapipoisia ja jotta tervan haju ei kävisi sietämättömäksi, näistä tuli vähän solakoita malleja ja tervanarua (ruskea) käytin ainoastaan osaksi. toinen osa oli puuvilla ja/tai pellavanyöriä.

ystävättäreni tiina  puolestaan antoi minulle virnuillen joululahjaksi HyvinEpäilyttävänNäköisenPaketin. Paperista kuoriutui oooh...aah...vyyhdillinen wollmeisea, nam. pipo siitä onkin jo valmiina ;O)

toinen ystävättäreni lähetti puolestaan käsinvärjättyä pitsihuivilankaa...mistähän tiesi tuon värin mieluisaksi ;O)?

kolmas ystävättäreni lahjoi minua aidolla käsintehdyllä virolaisella saippualla. kiitos tuuli.

ja vielä valmistuneisiin neuleisiin. riikalta sain joskus ammoisina aikoina keräsen wollmeisea, josta liki yhtä kauan sitten neuloin tämän todella paljon pidetyn pipasen (niin paljon, että nyt minulla on jo toinen samanmoinen)...

suurkiitos kaikille vielä kerran!

näin tällä erää, palaan lisäysten ja korjausten ja muun editoinnin pariin myöhemmin. sommoi!