yap. ressi. duuni kasautuu ja vapaa-aikaa ei ole. identiteettini on hetkittäin pirstaleina ja samalla intoa uudistumiseen on kuin ilmapallolla.

kesälomamme toinen puolisko vietettiin mummoloimassa ja anoppilassa. vuoronperään ees ja taas. sibbossa ja keski-suomessa. eli mua vietiin ku pässiä narussa. mutta eipä hätiä. kutsuin itseni kylään kaikille helssingin aikuisille ystävilleni...tai no en sentään ihan kaikille. vuorokaudessahan on vain 24h, mutta muutamille ja mummolassa olin liki lapsetonna kun isot serkut vahtivat, viihdyttivät ja vinguttivat pienempiään. että ihan neulomaankin kerkesin. herkkähipiäisenä otin kyllä hieman itseeni isäni ja siskoni pähkäillessä ääneen puikkoneuroosistani.

ja jottei postauksesta tulisi ihan kuvaton siirrymme fotosatoon. neuleita valmistui useita (ihme). tässä ensin suomen suveen sopiva liivi. kuva on otettu pesun jälkeen, että kuva ei ehkä anna mallille oikeutta. malli on moda 3/08-lehdestä ja lankana ohjeen mukaisesti s&s mandy color.

1821050.jpg

ohjeesta lipesin sen verran, että kuviot tein ainoastaan etukappaleeseen ja takakappaleen neuloin vastaavasti kokonaan joustinta. liivi on oikein passeli ja ajattelin yhdistää sen syyskylmillä pitkähihaiseen puuvillapaitaan. Edit 294g

sitten serranon perheen aikana tarvitsin itselleni idioottityön, joka on tämä kaksyhteenlangankierto-huivi.

1821048.jpg

langan ja menekin päivitän joskus myöhemmin...tai kaks keräähän tota tais kulua...

omast pääst syntyi miinalle pipo. lanka ol muistaakseni soya cotton. kerän loppu, joka jäi tähteeksi vielä kuvaamattomasta paidasta. Edit. 52g

1821054.jpg

rinsessa on ollut tyytyväinen päähineeseensä ja pipanen on jo kovassa käytössä.

nukkekotiin kesäreissuilta jäi todellisia aarteita (jäi, lomakassa meni?!?)

1821051.jpg

porvoon riimikon ihanuuksia. näitä me miinan kanssa valkkailtiin oton parkuessa pihalla kun hän ei saanut jo kolmatta puumiekkaa.

1821052.jpg

nämä niin ikään porvoosta. keittiö sai siis vihdoin viimein tuolit ja halli lampun.

etelä-suomesta siirryimme keskeiseen suomeen ja sieltä tiimarista löytyivät nämä:

1821057.jpg

tarveaineita aitaan ja kasveihin sekä pöytä ja pieniä pelastusrenkaita.

keski-suomessa olikin vilinää. jyväskylän suurajot työllistivät herrahoon, joka tutustui legendaariseen kakaristoon järkkärin ominaisuudessa. sisareni vei puolestaan lapseni ja omansa katsomaan juurikin kyseistä pätkää vaan ei kuulemma vie enää ensi vuonna. otto tapasi metsässä parikymppisiä nuoria miehiä nautiskelemassa olutta ja painui kuulemma oikopäätä tenttaamaan että "mitäs täällä puuhataan. jaa-ha, olutta juodaan. kaamee haju. ja tölkitkin on vaan viskottu luontoon. kamala siivo. ettäs kehtaatte". takaisin tullessa herrasmiehet huutelivat pojan paikalle ja totesivat "katos nyt. me ollaan siivottu". että oppi kuusvuotiaan vajaahampaisen suusta meni vissiin perille, mutta hetkittäin tuntuu että vielä jonain päivänä tuo lapsi aiheuttaa harmeja itselleen....mitäs meistä vanhemmista....

rallien lisäksi oli kuninkuusravit, jonne allekirjoittanut suunnisti ystävättärensä kanssa jättäen sekä ukon että lapset mummolaan. aurinko paistoi täydeltä terältä (ehkä siis sen ainoan kerran tänä kesänä), tunnelma oli katossa ja tuttuja melkoisesti. kerrassaan onnistunut päivä.

loma loppui, sisareni palasi perheineen kotiinsa ja me palasimme niinikään omaamme toteamaan rikkaruohojen vallanneen puutarhan...ja säähän on ainakin täällä ollut mitä parhain, eli märin, niiden kitkemiseen että johan tässä on siemenetkin levinneet.

lasten kanssa askartelin vielä nämä "eläköön commondore64"-tyypit jatan innoittamana. nää jos kyhäisi vielä jääkaappimagneeteiksi tai rintanapeiksi niin johan ois joulumuistamiset.

1821053.jpg

nyt postiin ja odottamaan olympialaisten kohokohtaa, eli kyran suoritusta. soonmoi