eli yritän uudelleen...

tämä syksy on ollut perheellämme yhtä pyöritystä. mieheni työkuviot muuttuivat ja ratkesivat, kun kuopio voitti ruotsin puolellatoista tunnilla. tämä tarkoittanee sitä, että perheemme sunnuntaiaamupalan karjalanpiirakat korvataan ennemmin tai myöhemmin kalakukolla? ja että minä, hitaitten hämäläisten ja kierojen savolaisten risteytys, rupean vahvistamaan persoonallisuuteni jälkimmäistä puoliskoa. perheemme arki muuttui siis kerta rytinällä ja nykyään olen viikonalkuäiti, eli ukkokulta viettää viikot kuopion yksiössään ja palaa levänneenä aina viikonloppuisin. sitten menin etuovesta ja löysin jo unelmieni talonkin kuopijosta, mutta koska vielä on olemassa tämä nykyinen koti ja muutto ajoittuu toivonmukaan jonnekin kevään ja kesän välimaastoon, olen varma että tuo unelma on silloin jonkun toisen ja minun on rakastuttava johonkin toiseen rintamamiestaloon.

tampereella kävimme myös messuamassa ja oli ihana tavata uusia ja vanhoja tuttuja ja hetken tuntui haikealta kun messut loppuivat ja arki alkoi. oman värinsä elämään on lasteni tihun ja tuhon lisäksi tuonut myös perheemme nelijalkainen vahvistus rauno, joka tajusi olevansa ori ja maitokärryjen lisäksi rupesi juttelemaan myös tytöille. murrosikäinen hevonen on ehkä vielä haastavampi kuin murrosikäinen lapsi, sillä ihmisteinin alkaessa uhoamaan sinulla on vielä todennäköiset mahdollisuudet voittaa painimatsi, mutta viisisataakiloisen lihaklöntin haistatellessa on vaarana, että jollet käytä sekä aivojasi että refleksejäsi kohtuu nopeasti saattaa omaa nahkaa hieman kirpaista.

neulottu on juu..joulupukin konttiin on tullut kerrankin reilusti "asioita". ainut tällä hetkellä kuvattu neule taitaa olla tuo ihanainen pinaatti (kirsi pussinen, ohje suuressa käsityölehden nrossa 3/2009...siinä nimellä raglanmekko), jonka tein messuapurilleni terjalle. kiitos avusta vielä kerran! niin ja kiitos reetta ohjeistuksesta kuvien siirtoon...ny onnaa ;O)

lankana noro kureyon sock yarn ja kulutus lisätään myöhemmin...taas kerran...edit: 231g

nukkekoteilussa on näin joulukuussa herkulliset hetket. ensin oli omat syntymäjuhlani ja sain nuket-listalaisilta toinen toistaan upeampia lahjuksia. KIITOS KIITOS KIITOS! ja sitten on vielä joulukalenteri/kalenterit....voi juukeli kuinka upeita tekeleitä ja inspiroivia materiaaleja olenkin saanut..nam.. no nämähän on siis...khöm..kuvaamatta, mutta laitan nyt kuitenkin muutaman kuvan villa villekullasta. peppi, tommi ja annika on tosin lähteneet evakkoon, mutta nykyinen talonväki on oikein tyytyväinen asumukseensa. siis tässä:

talossa on kolme kerrosta, tai oikeammin kaksi ja ullakko. joka kerroksessa on kolme huonetta ja tässä alimman kerroksen oikeanpuoleisin huone, eli keittiö kuten kuvasta näkyy.

sitten keskikerroksen vasemmanpuoleisin huone, eli yhden naispuoleisen asukkaan makuuhuone...pitäis saada verhotangot ja verhot aikaiseksi....

alakerran vasemmanreunimmaisin huone on wc/kylpyhuone, jossa säilytetään myös siivousvälineitä.

yläkerran vasemmanreunimmaisin huone on talon toisen naiseläjän huone..tai voihan näissä asua pariskunnatkin. kyllä tuonne petille mahtuu kaksikin nukkumaan. kuvassa on synttärilahjaksi saatu taidokas salomoninsolmuhuivi.

sitten yläkerran keskimmäinen huone, joka toimii myös herrojen tupakkahuoneena.

eli tässä nämä tällä erää. koetan ottaa kameran käyttöön ja ikuistaa neulomukset ja nukkekotia hieman lisää ennen joulua...jonain yön pimeänä tuntina ehkä...? nyt taidan siirtyä vaaka-asentoon ja latautua huomiseen työrupeamaan. kasa pyyhkeitä odottaa brodeerausta, useampi pari fleecerukkasia ompelua ja koristelua, kaupan postit olisi hoidettava ja parilta tavarantoimittajalta tilattava lisää tavaraa, siivotakin pitäs ja kaupassa käydä, ruokaa laittaa ja lisäksi olisi joulunäytelmän kenraalinharjoitukset, joten siinähän se päivä rattoisasti meneekin...lauantaina onkin tiedossa pikkujoulut. hyvää ruokaa, hevosia, koiria, kissoja, lapsia, teinejä ja aikuisia...sulassa sovussa, joululauluja laulamassa :O).