pirren pipotehtaassa oli täysi höyry päällä. tein täkäläiselle ystävättärelleni annalle lahjaksi "lauran bibon".

213875.jpg

ja sisareni tilasi kummitytölleni annalle pipon, koska sählyharkoista ei saa lähteä pipotta himaan. pään virkaa kuvassa toimittaa kukkavaasi...ettei vaan sotkettaisi vakituiseen malliini ottoon ;O)...

213877.jpg

no sitten männäviikolla katseltuani horrorleffaa herään yöllä märkänä hiestä uneen, joka kertoi sarjamurhaajasta joka blogissaan esitteli pipoja kuolleitten ihmisten päissä. lisäksi nämä raadot sattuivat makaamaan meikäläisen sängyssä, tulin tulokseen että lienee parempi a) lopettaa k-18 filmien katselu tai b) kutominen. jälkimmäinen tuntuu tapauksessani hieman kohtuuttomalta, mutta vaihdoin kuitenkin socktoberfestin hengessä sukkiin.

onnettomana sukankutojana päätin kesyttää sukkapuikot siltä istumalta ja kaivoin esille mallikirjan, puikot ja koolattua lankaa...

213878.jpg

ja tässä tulos

213879.jpg

sukat valmistuivat sekä äiteelle että tyttärelle. omieni malli on siis mmm... weekend knitting-kirjasta ja miinan ullan sydänsukat. tässä parempi kuva sukkasista:

213882.jpg

silmukkamäärää on kyllä vähän rukattu nelikuiselle sopivaksi. tulin myös tulokseen, että pitsimalli ei pääse oikeuksiinsa koolatusta langasta tehdyissä sukissa.

sitten puikoille pääsi "vieminutmetsäänapinamies"-lapaset, joista oli tulla sukat ja jotka sittemmin joutuivat jäähylle odottamaan aikoja parempia. nyt on vuorossa villasukat otto-oravalle sinne jojensuun talvisäihin.

jojensuusta puolestaan tulikin mieleeni, että salarakas, neulova ystäväni, ethän lähetä minulle vielä mitään postia uuteen osoitteeseemme, sillä asiat ovat mutkalla kun meikäläisen lankakerät, emmekä näinollen ole ko. osoitteessa vielä ilmoittamanani päivämääränä.

tarjuska, kyselit pääkallopiposta. silmukkamäärää en muista just tältä istumalta, mutta lupaan selvittää asian. mittailin oton päätä nauhamitalla ja laskin mallikerran silmukat ja sitten ynnäilin ja toivoin parasta. neuloin pari senttiä 1o-1n joustinta, jonka jälkeen oisko 3 krsta sileää ja sitten aloitin kuvion ruutupiirroksen mukaan, mutta tein vain yhden pääkallorivin. tämän jälkeen taas sileää, pipon sovitusta, lisää sileää ja kavennukset tasavälein joka kerroksella....mutta kuten sanoin, lasken silmukat ja ilmoitan määrän sitten. esan pipossa (10 vee) oli muistaakseni yksi mallikerta enemmän...

nyt jatkan juopottelua (hermot menee ja colaa kuluu tässä muuttohässäkässä), joten palaamisiin!