ainakin tämä poncho päällä. ulkona meinaan sataa lunta vaikka eilen havaitsin ensimmäiset krookukset etupihalta. uusi lumi on vanhan surma, sanotaan ja ennen muuta toivotaan. kyl tää sais jo riittää. täällä on ollu eka "talvi" vuoden 1977 eli lunta ja pakkasta jopa toista kuukautta. no aiheeseen. poncho valmistui eilen ja on nyt prässätty (vaikkei sitä kuvasta huomaa..heeh...). minun ylläni vaate näytti lähinnä koomiselta, sillä liki koko "helmaosuus" jäi köllöttämään massuni päälle. insinööri ei moista hepenettä suostunut päälleen pukemaan ja otto taasen puki, mutta se piti vyöttää tarzanin lannevaatteeksi, joten henkari saa tehdä mallinvirkaa tältä osin. lankana sorbet ja mmm...joku spar grisenistä hakemani puuvillalanka..emma? malli omast pääst, vaikka inspiroinnin lähteenä olikin novitan vastaava.

57695.jpg

jenkkikassi on kahvoja ja vetskaria vailla. imetyspaidasta puuttuu hihat, helma ja kaula-aukko.... ja tapetit on valittu. kas tässä:

57697.jpg

punainen tulee eteiseen. se on rätillä pyyhittävissä, mikä helpotti valintaa suuresti. lisäksi se sopii hyvin punaiseen ulko-oveemme ja harmaisiin rappuihin ja ovenkarmeihin. makkari taasen saa sängynpäätyseinään ruututapetin ja muihin kukkakuvion. jonas hankaloitti valintaa, kuten tavallista. itse olin valinnut nämä, jotka "missään tapauksessa ei tule kysymykseenkään...paitsi ehkä tuo eteisen tapetti". sitten vietettyämme iltaa tapettikaupassa hän päätyi kuitenkin jo valitsemiini...hooh..olisi senkin parituntisen voinut käyttää muullakin tapaa.

nuukuus on hyve, ja tuottaa joskus myös tulosta. valitsin siis tapetit kaupan 1. tapettikirjoista. hintavertailuhan pitää aina tehdä, joten eilen huruuttelin pitkin kylämme raitteja tapettikaupasta toiseen ja viimeisessä oli kaik tapetit, siis myös tilaustavara -25 %. nyt on olo auvoisa, minä kun saan aina kummia kiksejä moisesta.

eilen tuli myös todistetuksi auton nahkapenkkien käytännöllisyys, niin paljon kun itse niitä inhoankin. jonas tarvi töissä volkkaria, joten mulla oli hänen menopelinsä. kotoa lähtiessämme otto kävi vessassa ja sillä välin kun siivosin tinttamarellin karsinan oli kullannuppumme kastellut haalarinsa litimäräksi pihan vesilätäköissä (muistuttavat pienehköjä järviä). otin häneltä haalarit pois ja poika sai istua autossa pitkissä kalsareissaan. mennessäni ekaan tapettikauppaan jäi otto kuuntelemaan autoon lastenlauluja. viivyin kaupassa ehkä kymmenen minuuttia ja palattuani oli poru valtava. pissat oli tullut housuun ja reipas jälkikasvumme oli irrottauduttuaan turvaistuimestaan ensin käyttänyt etupenkillä olleesta käsilaukustani löytyneet paperinenäliinat ja sitten pyyhkinyt loput pissat pipoonsa. harmistus oli suuri kun moinen vahinko oli päässyt tapahtumaan, mutta eipä hätä ole tämän näköinen totesi äiti, sillä loputkin pissanroiskeet irtosivat pekeistä ihan laulellen. olen siis muuttanut hieman käsitystäni nahkapenkeistä...pissa siis on ainakin helposti pyyhittävissä. auto on jonaksen silmäterä, joten siippa kyllä vähän hyperventiloi asiasta kuullessaan, mutta rauhoittui annettuani hänelle satulasaippuan, jolla vannoin mahdollisesti löytyvien fläkkien irtoavan käden käänteessä ja penkkien olevan taas entistä ehommat. klyserinsaippua soveltuu erinomaisesti kaikkien nahka-asioiden puhdistukseen ja jättää vettähylkivän pinnan...kengät, käsveskat, nahkasohvat jne... eli tässä tuli myös päivän mainospläjäys. 

nyt kukkakaupan kautta kyläilemään! hyvää viikonloppua kaikille!