tässä otettiin uusintayritys ypäjän suuntaan sunnuntaiaamuna. lauantaina väänsin perheelle kaksi ateriaa odottamaan. mistä tulikin mieleeni, että jos sanot insinöörille "ota makaronilaatikko pois uunista kun kello soi", tulkitsee insinöörin aivot sen seuraavasti "sammuta uuni ja jätä makaronilaatikko sisään (kuivamaan) kun kello soi". ja asiasta ampiaiseen... aamu puoli neljä hyppäsin volkkarin rattiin ja hurautin hakemaan ystävätärtäni matkaseuraksi. eväät olivat tehty. limupullot olivat hanskalokerossa. 16 tunnin ajorupeamaa varten ostetut namit oven lokerossa ja kudin sullottu kassiin odottamaan kuskivuoron vaihtumista. vaan mitä tekee armas hevoni. ensimmäisen tunnin tököttää lastaussillalla kun p***a junttilan tuvan seinässä ja loput kaksi tuntia leikimme menen sisään-syöksyn ulos-leikkiä. eihän minulla yleensä ole mitään pikku hauskanpitoa vastaan, mutta kun kuusisataa kiloa säntää taaksepäin ja minä olen siellä takapuolella, ei oma elopainoni riitä pysäyttämään tuota massaa, saati riimut narut ja liinat pitämään sitä paikoillaan edes sen hetken että saisin potkuovet kiinni.. siinä on sitten hauskanpito kaukana. päädyimme siis syömään eväitä volkkarin etupenkille tinttamarellin katsellessa tarhasta tätien toimintaa vähintäänkin voittajan ilme naamallaan. aamun hämärissä ei edes kulkenut ketään, jonka käteen olisin voinut ponini riimunnarun lykätä ja sanoa onnittelut uudelle hevosen omistajalle. tämän jälkeen olenkin sitten potenut armotonta migreeniä ja halannut arabialaista vessassamme jo kohta toista vuorokautta. huoleton on hevoseton.

ennen iloisia seuraleikkejä sain kuin sainkin valmiiksi modan just bamboo-t-paidan, johon olen helman rullautumisesta huolimatta erityisen tyytyväinen. lanka oli mukava uusi tuttavuus ja valmista tuli joutuin. sen verta ohjetta muuttelin, että tein ensin hihat (sen muutaman kerroksen siis) apupuikolle odottelemaan, sitten pyörönä paidan kädenteille asti (ja muutama sentti lisää pituutta ohjeeseen, ettei heti käsiä nostaessa pullahda kehoni keskitietämillä oleva rasvakaapeli näkyviin) ja otin mukaan hihat. pikku mulkkausta kavennuksiin ja valmista tuli. eikä ollut kovinkaan montaa langanpäätä pääteltävänä. hieno homma sanon ma.

570438.jpg 

langankulutus 380g. tänään on viikonlopun kärsimysten johdosta vapaapäivä kotitöistä. en koske imuriin sen paremmin kuin harjaankaan, enkä kanna ensimmäistäkään lasten lelua paikalleen vaan kyyhötän sohvan nurkassa kutomassa kaiken sen ajan jonka olosuhteet (lue otto ja miina) minulle suovat. sinne siis..hopi hopi..