on kesä. tai ainakin kesäkelit. minusta kyllä kesä alkaa vasta siitä kun koululaiset ja hevoset päästetään kesälaitumille. rauno siirtyy laidunelämään ensi lauantaina ja otto sitten pari viikkoa myöhemmin, eli täältä täältä tullaan suvifiilis!

edelleen on jotenkin kauhia vauhti päällä ja pelkään että jos sama tahti jatkuu huomaan jonakin päivänä lasten olevan jo naimisissa eikä minulla ole pienintäkään käsitystä siitä mihin kaikki vuodet ovat joutuneet. mutta onneksi on valokuvat....tosin mietityttää mahdanko sitten joskus muistaa mistä saati miksi ne on joskus otettu...?

 ystävänpäivänä kaksi ystävätärtäni ratsastivat meille, tuoden tämän ...öööö..viehkeän ystävänpäiväkukan ja talutusratsastuttivat katumme lapsosia. kivaa oli....ja lumi maassa.

vappuna puolestaan paistettiin ja syötiin (valmis-)munkkeja ja itsetehtyä simaa.

äitienpäiväni aikoihin siippa kysyi mitä tahtoisin äitienpäivälahjaksi ja minä vastasin "jotain valkoista". sain korin jossa majaili "kikkelikukka", eli flamingo (olisi muuten varmaan jäänyt jonakselta ostamatta, jos olisi tiennyt millä nimellä me horseshown kukkaistytöt vuosimallia miekka ja kypärä kasvia kutsumme), sekä valkean rottinkisen kynttilälyhdyn.

otto taasen oli koulussa tehnyt tämän herttaisen mobilen.

lapset olivat myös tehneet, toinen koulussa ja toinen päiväkodissa, kortit johon oli aloitettu lause, jonka lapset kirjoittivat (miinan tapauksessa sanelivat) loppuun. oton lapussa luki mm. "äiti tykkää neulomisesta", "äiti pelkää hämähäkkejä" ja "äiti uskaltaa huutaa minulle". miinalla taasen "äiti on musta ja valkoinen", "äiti tekee työkseen paketteja", "äiti muiskuttelee minua" ...

äitienpäivää seurasi viimeviikon rajut bileet pikkumakkaran päästyä kunnioitettavaan neljän vuoden ikään. toivomus oli että kakussa sitten pitäisi olla kermaa ja paljon ja tällainen siitä tällä ohjeistuksella tuli. Mansikkasuklaajuustokakku ja paljon gräddeä.

muuten kakku kuten kekkeritkin olivat pitkälti, ellei kokonaan hello kitty-henkiset....senniiihana...ainakin nelivuotiaasta.

leivoin myös pätkismuffinsseja ja paistoin grillissä hampurilaisia...

ruotsissa asuessamme kävin aina marketista hakemassa oton synttäreille oikeita hampurilaispihvejä. ei mitään einessellaisia vaan tuhtia tavaraa pakastealtaasta. no ainakaan meillä täälläpäin ei sellaisia marketeissa ole tarjolla joten pärähdin paikalliseen tukkuun ja ostin sitten varmuuden vuoksi (tai oikeammin siitä syystä ettei pienempiä paketteja ollut tarjolla) 80 piffiä lapsien pirskeisiin. nyt piisaa.

tässä pikku päivänsankari parishiltonmaisesti ottamassa onnitteluja vastaan isovanhemmiltaan. hän on nyt Iso.

tuulian loistavalla kurssilla tekemäni mallipaita päätyi maara-ystävälleni pääteltäväksi ja siitä eteenpäin etiopian lapsille. se meinaten oli kuin olikin liian pieni miinalle....no onhan hän nyt sitten virallisesti Iso.

lankana paidassa on sublimen merinowool.

hankin tässä taannoin zitronin opus-lankaa joka taas kerran, kuten liukupätkäymsvärjättyjen kanssa minulle tuppaa käymään, näytti vyyhdellä niin kovin kauniilta, mutta neuleena mielestäni taas ei. pitkin hampain ja kauan kestäen kitkuttelin langasta kämmekkään...ja sitten toisen.

onneksi ystävättäreni taas piti väristä, joten annan nämä tuotokset hänelle...sopivasti +23 asteen lämpöön ;O)...eipähän palele sanon ma.

pikkumakkara taasen halusi itselleen kesäboleron silmäiltyään kanssani moda-lehteä.

neulomuksesta tulikin oikein mieluisa ja baby bamboo oli myös kerrassaan mukavaa työstettävää.

ihanainen tätini halusi lahjoittaa minulle kangaspuunsa ja peräkärrystä paljastui monta muutakin aarretta, mm. tämä rukki.

olen havahtunut yöllä kahdentoista jälkeen polkemassa härveliä lähes maanisessa tilassa ja ah niin onnellisena. se toimii. suurkiitos maire-täti.

tänään tepastelin ympäri pihaamme auringon helliessä paljaita varpaitani ja huomasin pihlajan pikkuruiset lehdet,

tulppaanien ja narsissien alut puskemassa reippaina ylös maasta

sekä pari mutanttikärpässientä niinikään työntymässä ylös kivikostamme.

nyt nappaan kutimen kainaloon ja siirryn takapihan aurinkotuoliin nauttimaan säästä. ihana lämpö. vihdoinkin.