lomalla valmistui myös itselleni pikku tossuset. lankana...jaha...mandarin...se samoksen kaltainen...se on dementia kun vaivailee...no lankaa tossuihin on kuitenkin käytetty ;O)

140334.jpg

mallin tossusiin otin muistaakseni kotiliedestä. lankaa puolestaan kului tasan 90 g.

lomalla otto koki serkkunsa kanssa pienen henkisen taantuman. poijaat viilettelivät vaipoissa pitkin pihamaita...ja iät näkyvät sitten kuvassa...

140330.jpg

sukumme sumopainijat...

kummityttölläni oli ystävättärensä rippijuhlat ja torstaina hän havahtui takin puutteeseen. no eipä hätää. kyllähän sitä aina yhden pikku boleron sunnuntaihin mennessä värkkäisi. torstai-iltana haimme muutaman kerän lankaa ja ei kun puuhiin. perjantai-iltana tytön äidille valkeni, että rippijuhlat ovatkin lauantaiaamuna ja lähtö kekkereille olisi viimeistään kello yhdeksän. shit. otsasuonet pullottaen delegoin prässäämisen, saumojen kasaamisen ja reunavirkkauksen sisarelleni (em. äitihenkilö) ja itse puikotin minkä sormista ja tissitykseltä kerkesin. yön pimeinä tunteina siinä puoli kahden aikaan takki oli kuin olikin valmis ja pääsimme nukkumaan. kuva vaatteesta tulee blogiini myöhemmin..ts. noin kahden viikon kuluttua kun sisareni perheineen pysähtyy tässä muutamaksi päiväksi kotimatkallaan ja pääsen ikuistamaan tuotoksen.

seuraavassa kuvassa on hieman lisää kesän lankasaaliista:

139576.jpg

mandariinit ovat porvoosta. luonnonvalkoinen silkkilanka jämsäläisestä aaltosen langasta ja muut löytötexistä. turkoosi aino pääsee pörröpussilangan kanssa joulupukin konttiin sisarelleni. silkkilangasta tulee jotain pientä miinalle ja ruskeasta ainosta ja fanista ajattelin tehdä pipon ja mahdollisesti lapaset itselleni.

osa lankahankinnoista saavutti olomuotonsa jo ennen valokuvausta. sekametelisoppaa kesähelteillä esittelee otto:

140329.jpg

pipo on jengasta, jota piti kokeilla, mutta joka ei millään tavalla saavuttanut suosiotani. paitsi ehkä paksuutensa puolesta kun saa valmista nopeasti. pipoon kului lankaa tasan yksi kerä.

virkatut pampulahelmet on porvoon lankatalon mandarinista (oli muuten alekorissa! pelkkää säästöä siis koko ostos) ja niiden sisällä olevat massahelmet tiimarista.

kesytin myös salomonin solmut. ihastuin malliin, mutta älli loppui siinä vaiheessa kun otin virkkuukoukun käteeni. oikein nurin sekaisin-blogin kuvaopastuksen kautta pääsin kuitenkin vainulle ja avot. niin alkoivat solmut sujua. kaulahuivi on woolia ja huiviin sitä on käytetty yksi 50 g keränen. lisää salomoninsolmutuotoksia on niinikään esillä blogissani myöhemmin...(ovatten meinaa viimeistelemättä).

jonas kuvasi myös todistusaineiston geeniperimän vaikutuksesta nukkuma-asentoon. perimä on havaittavissa jo hyvin varhaisessa vaiheessa, kuten kuvassa näkyy...

139578.jpg

taidankin tästä siirtyä viimeistelemään niitä salomonin solmuja siksi aikaa kun oikeanreunimmaisin on vielä hiljaa edellä kuvatussa asennossa sänkymme päällä. se on MOI!

edit: ai juu...tiinav.. rekkareita myydään täällä ruåttissa ainaski brio-kaupoissa. löysin myös tälläsen nettiosotteen jossa vastaavia: www.supergrafik.se .