...ja tässä hihatin (joka valmistui eilen)..typerää vitsiä (siis lausahdusta, joka ei naurata ketään) rintintinin emästä ja isästä en viitsi kuitenkaan laittaa blogiini.

31767.jpg

hihatin on omast´pääst´..siis silmukoiden lukumäärä. eiköhän näitä muuten jo löydy joka lähtöön. lankana on tuo ihanainen (?) chili. en yleensä retkahda (no joo, retkahdan nykyään mihin tahansa lankaan) tällaisiin kimalteleviin keinokuituhörhellyksiin, mutta tämä oli vastustamaton. lisäksi mulla on selvästi menossa omppukausi, sillä tuollaiset vihreät langat ikään kuin vaativat tulevansa ostetuksi. hihattimelle suunnittelin kaveriksi vihreän mahattimen puuvillalangasta kohta jättimäiset mitat saavuttavan keskiruumiini peitoksi (no eihän se nyt kovin pieni ole koskaan ollutkaan...tai viimeiseen neljään vuoteen...terve vaan fatzerin pähkinärouhesuklaa ja jonaksen siittiöt). sitten vielä sen kanssa mallaisi mielestäni hyvin valkoisesta puuvillalangasta (jota minulla ei siis ole, mutta huomenna vastaavasti on reissu linköpingiin...) tehty viime kesän suosikkitoppi. täytynee tässä suunnitelmien vilistäessä pääkopassa toden totta varoa joutumasta ylikuntoon ennen hamsterikuukautta (ja ottaa hömpsyn dopingpullostaan, eli loka-vettä..paikallinen vichy siis..).

hamsterikuukaudesta tuli mieleeni ne olympialaiset, jotta josko joku vois vinkata mihin osoitteeseen sitä itsensä ilmoittaisi. en uunona löytänyt mitään e-mailia ko. sivustolta.

eilen sain myös koristeltua vanhat farmarini käyttökuntoon:

31768.jpg

kaikki mammavaatteet, jota tästä ja naapurikylästä olen löytänyt ovat mielestäni tylsiä tai vastaavasti supermuodikkaita, eli housut sellaiset mahan alle jäävät. voi ahdistus. paidat ja putkilot nyt vielä välttävät asian. niistähän monesti riittää isompi koko, mutta byysat ovat todellinen kompastuskivi. modernisoin siis oton aikuiset henkkajamaukkajamekset ja taas mennään.

chili-hihatin:

lanka: sandnesgarnin omenanvihreä chili200 g, eli 4 kerää (mulla meni kokolailla tarkalleen)

mallineule: sileä oikea (oikealla oikein, nurjalla nurin)

* luo 30 s puikoille nro 8 (tai käsialan mukaan. itse teen tosi tiukkaa ja otan aina varmuuden vuoksi vähän tuhdimmat tikut)

* tässä vaiheessa katso ruutupiirros. se voi olla vähön selkeämpi...

krs 1: neulo oikeaa 5 s (=hiha) - silmukkamerkki - 19 s ( 1 " lisääkummallakinpuolellasilmukka" ja takakpl) - silmukkamerkki - 6 s (= 1 "lisääkummallakinpuolellasilmukka" ja hiha). halutessasi voit laittaa kummankin reunasilmukan sisäpuolellekin silmukkamerkin muistuttamaan lisäyksistä.

* krs 2 ja kaikki parilliset (= nurjanpuolen) kerrokset nurjaa

* kaaviossa hihojen silmukat ovat värillisiä, takakpl:en valkoisia. punaiset silmukat kuuluvat hihaan ja ovat merkkinä siitä, että niiden joko toisella (=reunoissa) tai molemmilla puolilla tehdään lisäys. lisäys tehdään niin, että kahden silmukan välinen poikkilanka neulotaan kiertäen oikein yhteen. näin joka toisella kerroksella (=jokaisella oikean puolen kerroksella) sekä kummankin hihan, että takakappaleen silmukat lisääntyvät kahdella. kaavion ruudutuksesta ei kannata välittää, sillä vaikka kuinka yhdistelin exelin soluja ruudutti se siirrettäessä blogiini aivan kummallisesti....

hiha

5 s

takakpl

20 s

hiha

5 s

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

<-

I

o

I

I

I

o

I

o

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

o

I

o

I

I

I

o

I

<-

I

o

I

I

I

I

I

o

I

o

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

o

I

o

I

I

I

I

I

o

I

<-

I

o

I

I

I

I

I

I

I

o

I

o

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

I

o

I

o

I

I

I

I

I

I

I

o

I

<-

* jatka kunnes kummassakin hihassa on yhteensä  (n.) 43 s.

* päätä takakappaleen silmukat löyhästi

* neulo hiha sileätä oikeaa, kunnes se on tarpeeksi pitkä (itse tein n. 55 cm) (näin näyttää siltä, että hiha levenee rannetta kohti

* tee lopuksi halutessasi yksi tai kaksi kerrosta 1o - 1 n neuletta, ettei hihansuu ala rullautumaan (itse en tehnyt, eikä rullautunut, mutta hyvä tapa varmistaa asia) ja päätä silmukat löyhästi

* neulo toinen hiha

* ompele hihojen saumat

* poimi takakappaleesta, hihojen reunasta, ns. etukappaleista ja pääntieltä silmukoita tasaisin välimatkoin ja neulo sileää oikeaa noin 2-3 cm (halutessasi taas yksi tai kaksi kerrosta 1 o - 1 n). päätä silmukat löysästi.

HUOM! neuloksesta tulee todella venyvää, joten kappaleiden mittaus oli hieman vaikeaa. jouduinkin työn valmistuttua vielä jatkamaan toista hihaa liki viisi senttiä. tästä syystä luulen vaatteen mahtuvan 38 - 44 kokoiselle ihmiselle.

ja lopuksi: en ota mitään vastuuta ohjeesta.  toivottavasti tulee onnistuneita hihattimia!

jos jotain jäi uupumaan ja/tai tästä on kysyttävää, minulle voi laittaa postia osoitteeseen rullakko at hotmail piste com .