maaliskuu tuli, oli ja mäni, samoin pääsiäinen, hamsterikuu ja iänikuinen laihdutuskuurini. kuin myös ypäjän oripäivät, siippani nimipäivät jotka unohdin onnistuneesti (meillä juhlistetaan nimijuhlia vain perhepiirissä, mutta tällä kertaa jäi mokkapalatkin leipomatta) ja olen varma että ohitse on lipunut myös monta muuta merkityksellistä päivää ja hetkeä ihan tuosta noin vain, rekisteröitymättä.

olen säätänyt vähän sinne ja tänne, vaihtelevalla menestyksellä. neulonutkin olen. nukkekoteilu taas on ollut jäissä, tai sain minä yhdet verhot ripustettua.... nyt sitten näihin valmistuneisiin neuleisiin, kiitos niistä kuuluu jokailtaisille klo 21-22 poliisisarjoille joiden ajaksi istahdan soffalle ja neulon, sekä pitkille automatkoille. autossa on meinaan istuttu viimeisen kuukauden aikana satoja ellei tuhansia kilometrejä ja minusta on tuntunut hetkittäin siltä että penkki juurtuu kiinni persiiseeni.

tammikuun pakkasten paukkuessa kovimmillaan totesin, että miinalta puuttuu villahousut. mokkasukkaa puikoille (125g) ja täs hyö ovat (lahkeet on muuten sitten oikeesti saman pituiset)

lankahan sitten loppui kesken ja jatkoin vyötäröä regian silkillä, jota löytyi laatikoitteni kätköistä. tein pöksyistä tarkoituksella niin pitkät ja "korkeat" että tänä talvena niitä voi kääntää sekä lahkeista että vyötäröltä ja ensi talvena menevät semmoisinaan. käytännöllistä ;O)?

eli siis. pääsiäiseen valmistauduin asiaan kuuluvalla hartaudella, ja koska en luottanut hortonomin kykyihini, neuloin rairuohot schoppelin pörrölangasta

 näitä tuli neulottua kolme kipaletta, mutta yksi katosi miinan leikkeihin jo ennen pääsiäistä. lankana siis schoppelwollen fransi ja kulutus lisätään myöhemmin....

kovasti vihreään väriin mieltyneenä tein vilman mainiolla ohjeella bubbleroyn. kerrassaan toimiva ohje. kiitos vielä kerran pikatoimituksesta :O). tämä vaate on ollut valmiina ja kovassa käytössä jo kauan, mutten vain ole saanut sitä kuvattua.

lankana swtc:n tofutsies ja kulutus 188g.

no sitten pistin koolaid-liemiä porisemaan ja värjäsin pitkästä aikaa  "vähän" lankaa. vihreä vyyhti sattui puhuttelemaan minua eniten ja ensimmäisenä koolaid-leikkilangoistani valmistui krokotiilisukat.

keväisen vihreät, just passelin kokoiset. malli omast pääst ja kulutus 58g.

krokotiili-nimi tuli siitä, että yksinäinen sukka näyttää minusta kovin krokotiililta, katso vaikka...

no sitten iski paniikki, mitä veisin ystävättärilleni kiitokseksi hevoni kaitsemisesta. hetken tuumattuani päädyin pitkiin villasukkiin, jotka lämmittävät käpäliä kun on ensin kylmettänyt ja kastellut koipensa heppahommissa, sekä pullolliseen punaviiniä. onneksi kummatkin ovat kohtuullisen "lyhytkasvuisia", eli varsia ei tarvinut onneksi neuloa yhtä pitkiksi kuin omiin kilometrikinttuihini.

lankana seiskaveikkaa ja kulutus pinkkeihin 138g ja sinisiin 119g. punkkupulloja en kuvannut ;O).

samaan syssyyn rykäisin itselleni reissupipon. malli wurm löytyy ravelrystä.

 

lankana muistaakseni lornas lace´s ja kulutus 69g, eli riittoisaa oli ja mukavan pehmyttä.

kai-mei-sukkia tehdessäni ihastuin mallikuvioon joka toisinpäin katsottuna näytti minusta ihan sydämeltä, ehkä särkyneeltä sellaiselta, mutta sydämeltä kuitenkin. kuvio muhi päässäni pitkään ja sitten tormistuin ja rykäisin em. kilometrikinttuihini sukkaset austermannin stepistä.

sukat saivat nimen kai-paus, tuon sydämenmuodon vuoksi ja niihin upposi lankaa 92g. kovin on riittoisaa tuo step.

jossain välissä värjäsin taas "hieman lisää" lankaa, sillä kauppaan tuli ashfordin värejä ja pitihän niitä toki itsekin kokeilla. tässä osa värjäyksen tuloksista

toiset onnistuivat hyvin ja toiset hyvin huonosti. ypäjän reissulle valikoin taktisesti petroolin sukkalangan syystä jotta väri miellytti kovin silmääni ja kuvittelin sukanneulomuksen olevan sopivan kokoinen askare mukana kannettavaksi. vaikka toisin kävi. en minä malttanut päiväsaikaan mitään neuloa...aamuyöstä neule taas oli kovin tarpeellinen, sillä muutamana aamuna pisti niin kovin jännittäen ettei uni enää viihtynyt silmissä aamuviiden jälkeen. oikein mallikkaasti perheemme nelijalkavahvistus kyllä käyttäytyi oripäivillä (onneksi meistä jommalla kummalla edes säilyy tolkku kiperissä tilanteissa) ja suureksi iloksi ja ihmetykseksi hänet hyväksyttiin esitarkastuksessa. mamman mukelo :OX.

idean malliin otin jostain ohjesivustoilta...liekö ravelrystä, mutta voivoi en nyt kuollaksenikaan muista mistä....sukat tulevat taas omaan käyttöön ja lankaa kului 53g.

sukkien "takana" tuolilla on pikkumakkaran päiväkodissa tekemä noita-akka, jota olen lennätellyt näin pääsiäisen aikoihin sinnetänne. se on minusta kovin sievä, vaikka noita onkin.

lahjoitin päiväkotiin aimokasan langanloppuja askarteluun ja tyttäreni on selkeästi yhtä mieltynyt pinkkiin kuin äitinsäkin, ainakin mikäli noidan hiusten väristä voi jotain päätellä.

jos tämä lankahamsterikuuni oli tähänkin asti sujunut vähintään epäilyttävissä merkeissä, olin vaihdellut lankoja sieltä ja täältä, mutta tähän se tyssäsi lopullisesti. olin väärässä paikassa väärään aikaan, eli jouduin tilaan jossa minulla oli aikaa, tyttäreni tarvitsi sekä lapasia että sukkia eikä sopivaa lankaa ollut mailla halmeilla. ja niin kävi retkahdus.

olen jo jonkin aikaa ihastellut novitan nalle kukkakedon paria väriä ja nyt investoin sitten kumpaankin. jos langetaan niin langetaan tyylillä, eli ei sitä yhtä kerää varten koko kuukautta tärvätä. punaisesta ketosesta miina sai sitten sukat

ja lapaset

kulutus sukkiin on 42g ja lapasiin 37g, eli hieman jäi kerästä vielä tähteeksi.

tähän päätän raporttimme itä-rajalta ja siirryn vaaka-asentoon tihun ja tuhon viereen..ovat näemmä taasen vallanneet parisänkymme isänsä ollessa moskovassa. palaamisiin!