...vaan ei viimeistelty. juu..niitä tuolla piisais, mutta jotain kiireellistä (aamulla oli ulkona pakkasta -22raatia, joten tuli pelko että pää(t) paleltuu) on tullut valmiiksikin asti.

tässä siis tychukset mulle ja miinalle.

miinan pipo on tehty ohjeen mukaan (jäikö multa jotain tajuamatta??) ja hetken tuumasin, pitäiskö siihen neuloa vielä resori jotta sais vähän pituutta lisää. no kypärämyssyn kanssa menis ehkä näinkin, eikä rinsessa ole kovin yhteistyöhaluinen luovuttamaan pipoa jatkokäsittelyyn...ehkä sitten yön pimeinä tunteina.... lankana dropsin merino ja kulutus 42g.

koska lankaa jäi tähteeksi asti tein vielä itselelni päähineen dropsin merinosta ja takista (siis siitä jonka saumat on kuromatta umpeen) jääneestä sublimen merino aranista. Kulutus 62g. tähän versioon lisäsin ööö...viistoista, ehkä, silmukkaa ja sain päähäni passelin pipasen.

sitten sukka-asiaan. minä kuulun henkilöihin, jotka eivät kykene sukkien tekoon. ne on tylsiä kun niitä pitää tulla kaks samanmoista. vaan nytpä olen keksinyt, miten selättää tylsyyden ja sukkia onkin valmistunut meikäläiseltä vallan huimia määriä (siis jos pidetään mittarina sitä, että yksikin pari on saavutus). minä kun kekkasin, että jos on tarpeeksi monta erilaista sukkaparia yhtä aikaa työn alla, voi niitä nitkutella vähän kutakin, eikä pääse tylsyys iskemään puskan takaa.

tässä joulun aikoihin tekemäni noro-sukat

kulutus lisättäneen taas myöhemmin. edit 41g

red bricks road-sukat knit1-lehdestä

lankana ihanaiselta ystävältäni saamani olikos nyt onlinien sukkalanka. ja kulutus taas myöhemmin. nämä sukat tulevat päätymään lahjuksiksi kummituslapselleni. edit 38g

nukkekotia on hieman entrattu. toinen yläkerran huoneista sai "kiinteän sängyn", koska tarvitsin lisää tilaa huoneeseen ja tavan sänky oli liian korkea tuonne seinän viereen työnnettäväksi. vähän on peti vielä vaiheessa, sillä siihen olisi tarkoitus virittää vielä verhot ja muuta rekvisiittaa.

no peti tarvitsi patjan ja eipä muuta kun tuumasta toimeen. nyt on askarreltu-pas... patja tai oikeammin kaksi, joista tuo lastenkoko meni ystävättärelleni lahjukseksi. ohje on nukkekodin hengettären blogista. kiitos siitä :O)

samaiselta ystävättäreltäni sain ihanaisen joululahjan:

"pitäähän nyt lankakauppiaalla olla lankavalikoimaa myös minikoossa ;O). kuvan ylälaidassa on ehdat nukkekodin knit picks-puikot, jotka ajattelin vielä väritellä esikuviensa kaltaisiksi. kiitos maara :O)!

huomenna alkaakin sitten hamsterikuu ja ajattelin selättää hyvin marinoituneen vironvillavyyhtini ja tehdä siitä vihdoinkin ullan revontulihuivin. lanka on jo keritty, eli tervetuloa huominen!