kiitos rakas joulupukki. ihan itsekin yllätyin, kuinka kiltti sitä ihminen on voinut ollakin. ja koko pitkän vuoden.

ensin kuitenkin esittelen suurelle (?) yleisölle pari valmistunutta...vaan ei viimeisteltyä tuotosta. ensin prässäämistä vaille valmis (juu. menin sitten hölmönä kiinnittämään napit ensin) miinan jakku. lankana svarta fåret bäbi...tai jotain

313476.jpg

hieman lammasraita vetää ennen prässäystä, joten vaate näyttää malliltaan aivan kasariluvun muotiluomukselta. keinokuitu/sekoitelanka ei oikein mieltä lämmittänyt, mutta pehmeätä se kyllä on.

sitten bolero, josta piti tulla miinalle joulupukinodotusvaate klänningin päälle. pukki otti ja oli sitten sen puoltoistatuntia myöhässä, joten rinsessa otti yhdeksän jälkeen pukkia vastaan yöpotkupuvussaan. palatakseni boleroon, onneksi se on hieman reilu, joten menee kyllä vielä muutaman kuukauden. ja sitäpaitsi voihan sen vielä viisivuotiaanakin survoa ylle ja väittää että toki on ollut tarkoitus, että vaate on niukka ja lyhythihainen.

313479.jpg

tämäkin lanka on 100% keinosellaista pienin hopeisin kukkasin. lieneeköhän sachenmayer´in (vaimitensenytkirjoitetaan) valikoimista.

sitten patalappu, josta piti ensin tulla miinalle peitto. iski tylsyys, mutta hyvä näinkin.

313494.jpg

lapun tähtikuvio ei oikein erotu kuvasta. alkuperäinen peitto muuten löytyy jostain debbie blissin kirjasta. lankana...mjaa....voiko liiasta suklaansyönnistä tulla dementia?...no tuo valkoinen kuitenkin on samosta. toisen kerron sitten myöhemmin jos ja kun satun muistamaan.

ja viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä valmiina kutaleena solo-huivi.

313493.jpg

lankaa tähän hetaleeseen kului tasan 2 kerää, eli 100g. muitten neulomusten langankulutusta on paha mennä sanomaan, sillä talousvaakamme on edelleen hukassa. ihmisvaakamme sitävastoin ei, vaikka sillä ei todellakaan olisi mitään väliä. sen verta kurjia (tai hurjia) lukuja se kohdatessa vilauttelee.

ja sitten jouluun. suklaan (nam ja slurps ja terveiset kelvottomalle vaa´allemme) lisäksi putkahti paketista tädäää:

313483.jpg

happy hooker ja yllätys yllätys tämä kim hargreavesin "paketti" (tosin on vielä vissiin matkalla suomenmaalle kun meitsin paketista paljastui tilausprintti). ei mikään oo niin viisas kuin insinööri, lauloi eputkin jo aikoinaan. että pienestä vihjeestä otti "vaarin" tuo meidän jonas (puss puss). niin ja mitä eppuihin tulee, toi pukki myös eppu normaalin nahkakalenterin.

sitten ihanainen saija ja jouluyllärivaihto...

313489.jpg

neljä kerää patons´in taivaallista lankaa (70% wool/ 30% soya) ja vielä täydellisen värisenä. lisäksi kanavatyönä napakalle muoviverkolle tehtävät kirahvit (eivätkö olekin herttaiset). ja suoraan ameriikanmantereelta. sekä kirahvit, että mitä ikinä langoista sattuukaan syntymään tulevat tälläkertaa vain ja ainoastaan minulle. kiitos saija. nämä olivat ihania..(säästin paketin avaamisen viimeiseksi ;O). ihan totta. ).

nyt taidan siirtyä soffalle nautiskelemaan mozartin kuulan ja kutaisemaan muutaman rivin miinan pipasta. palaamisiin.