olisi niin paljon mielenkiintoisia toteutettavia neuleita, paljon lankaa joista ei edes tiedä miksi ne voisivatkaan muuttua ja muutama tylsä juttu johon ei millään viitsisi kajota. en siis saa aikaiseksi mitään tässä pähkäillessä.

jälkeen kameraykkösen ja ennen kamerakakkosta valmistui tämä kauan odotettu tallivillapaita. lanka jokin tuntematon kuuluisuus (mahdollisesti novita) ja ohje jostain novitan lehdestä vuodelta miekka ja kypärä. muistan hämärästi aloittaneeni neuleen vielä ollessamme suomessa (ja täällä svedulassa olemme siis nyt olleet about 2,5 vee). valmiiksi se tuli jo aikoja sitten, mutta koska olen laiska kasaamaan se pyöri kappaleina nurkissa useamman vuoden... en kuitenkaan häviä saamattomuudessa äidilleni...

27272.jpg

samoin tämä pirtin hahtuvasta tehty teletappi-ykkönen (kakkonen esiteltäneen myöhemmin..). päätin jättää pipon omaan käyttöön.

27293.jpg

ennen aattoa poikkesin jämsän huopatehtaalla. tarkoituksenani oli hankkia hieman hahtuvaa, mutta väritarjonta oli tällä erää kehno (liekö kaikki mehukkaat värit päässeet uudesti syntyneinä pukinkonttiin??), joten saaliiksi jäi tavallista villalankaa oton pääkallopipoon (ohjesivu on linkitetty aikaisempiin kirjoituksiini) ja yksi musta hahtuvakiekko kassiini.

"äiti, tämä pipo taitaa olla hieman suuri"

27270.jpg

..no eipä hätää. huovutetaan päähinettä hieman...ihan vaan neljässäkympissä...

27266.jpg

"äiti, nyt tämä taitaa olla hieman liian pieni"

ei auttanut, vaikka insinööri ja allekirjoittanut vetivät ja vetivät ja vetivät, eli uusiks mäni. eivätkä kuviotkaan oikein eroitu huopuneesta yksilöstä. no jatkossa tiedän, että huovutan ko. langan käsin.

aattoiltana pukin paketista paljastui suvun yhteistuotos ritari-otolle:

27271.jpg

papan puusta tekemä kilpi ja miekka. miekan tuppeen oli tärvätty äiteen vanhan nahkarotsin hiha, josta en ollut kovin ilahtunut. paidan ja kaksi viittaa teki kummityttäreni ja itse virkkasin tuon ritarimyssyn. kyllä nyt kelpaa lähteä rinsessoja katsastamaan.

kinkkua sulatellessa ja perunalaatikosta maha pömpöllään valmistui jämsän huopatehtaan hahtuvasta tehty pääkallokassi, jota otto nyt käyttää hattuna merirosvoleikeissään. sen kun saa hyvin vedettyä toisen silmän päälle.

27269.jpg

sisareni bongasi kaupasta kirjavaa huopasta josta tahtoi pipon. pipo jäi kuvaamatta, mutta tässä kassi...tai oikeammin sen tekele, jonka siskokulta halusi pipolle kaveriksi. kassista puuttuu kankaiset hihnat, jotka leena aikoi kiinnittää siihen myöhemmin. huopaskassi ennen huovutusta:

27264.jpg

ja tässä 40 asteen konepesun jälkeen:

27265.jpg

livenä värit erottuvat selvemmin ja sisareni oli kovastikin tyytyväinen tulokseen.

paluumatkalla takaisin ruotsiin sain pellavahuivini valmiiksi asti. lankana..mjaa..missähän se vyöte nyt on..taidan informoida asiasta myöhemmin...lankaa huiviin kului tasan yksi vyyhti, eli hintaa tekeleelle tuli n. 12 €. huivi on valitettavasti prässäämättä, joten reunasilmukat lenksottavat ikävästi ja päätykin vetää. sorppa.

 

27268.jpg

joululoman aikana sekä sisareni, että poikansa (9vee) innostuivat kutomisesta. leena aloitti kämmekkäät kassiin ja pipoon sopivasta seiskaveljeksestä ja esa pipon mummon jämäkeristä. isäni epäili jotain neulevirusta ja kehoitti minun seuraavan kerran saapuessani jäämään toviksi rajalle karanteeniin. puikkoja löytyy kuulemma joka paikasta (pelkäsi raukka uusien sohviensa puolesta, jos vaikka joku istahtaisi puikon päälle ja se puolestaan pukkaisi kankaaseen ikävän reiän) ja lankakeriin kompastuu kävellessään. pöh. oli raukka vaan kateellinen kun ei itse osaa...

nyt painelen tästä hahtuvan kimppuun..onhan joululahjat ensi vuodelle aloitettava hyvissä ajoin, että kerkeää...olen päättänyt, että kaikki työt mitkä eivät valmistuttuaan sovi syystä tai toisesta minulle, mutta ovat kuitenkin ihan kelvollisia, päätyvät pukin kontiin purkamisen sijasta.