Mulla on riisi ja riisin syynä on ITTVH - Iän Tuoma Tarkkaavaisuuden Vajaus Häiriö... alempana on kyllä vähän kästyöaskaakin...

Näin se ilmenee: Päätän pestä autoni. Lähtiessäni kohti autotallia, huomaan postia eteisen pöydällä. Päätän selata postin läpi ennen kuin menen pesemään auton. Tarkistan myös puhelimen vieressä olevat postiin menevät kutsukortit. Laitan autonavaimet pöydälle ja rypistän roskapostin roskakoriin, joka on pöydän alla.

Silloin huomaan roskakorin olevan täynnä. Niinpä päätän laittaa kutsut takaisin pöydälle ja käydä tyhjentämässä roskakorin. Mutta sitten tajuankin, että kun kerran olen viemässä roskia ulos ja roskalaatikko sattuu olemaan lähellä postilaatikkoa, voin aivan hyvin laittaa kutsuihin ensin postimerkit ja viedä ne samalla laatikkoon. Otan postimerkkikuoren esiin ja huomaan, että jäljellä on vain yksi postimerkki.

Lisää postimerkkejä on pöytälaatikossa työhuoneessani, joten lähden kohti työpöytääni, jonka päällä huomaan kokistölkin, jota olen ollut aikaisemmin päivällä juomassa. Jotta en merkkejä etsiessäni kaataisi kokista pitkin pöytää, siirrän tölkkiä hieman syrjään. Huomaan, että kokis on alkanut hieman lämmetä ja päätän viedä sen jääkaappiin.

Matkalla jääkapille, huomaan ikkunalla kukan, joka kaipaa pikaista kastelua. Lasken kokiksen ikkunalaudalle ja huomaan lukulasini, joita olen etsinyt koko aamun. Ajattelen, että on varminta viedä lasit työpöydälleni heti sen jälkeen, kun olen kastellut kukan. Lasken lasit takaisin ikkunalaudalle ja menen täyttämään kastelukannua, kun siinä samassa huomaan TV:n kaukosäätimen. Joku on jättänyt sen keittiön pöydälle. Tajuan, että illalla katsellessani telkkaria, tarvitsen kaukosäädintä, mutten todennäköisesti enää muista, että se on keittiön pöydällä, joten päätän viedä sen oikealle paikalleen, kunhan vain ensin kastelen kukat.

Kaadan vähän vettä kukalle, mutta suurin osa läiskyy lattialle, joten laitan kaukosäätimen takaisin keittiön pöydälle ja haen pyyhkeitä, joilla kuivaan läikyttämäni veden. Matkalla liinavaatekaapille yritän muistaa, mitä olin tekemässä.

Päivän lopuksi: autoa ei ole pesty kutsuja ei ole postitettu roskista ei ole tyhjennetty lämmin kokis on edelleen ikkunalaudalla kukkia ei ole kasteltu postimerkkejä on edelleen vain yksi en löydä television kaukosäädintä saatikka lasejani enkä muista minne olen laittanut autonavaimet

Miettiessäni, miksi mitään hommaa ei ole hoidettu tänään, olen todella hämmentynyt, sillä olen ollut kiireinen koko päivän ja olen todella väsynyt.

Ymmärrän, että tämä on vakava ongelma ja aion hankkia apua, mutta ensin tarkastan sähköpostini.....


"VANHENEMINEN ON PAKOLLISTA, AIKUISTUMINEN ON VAPAAEHTOISTA, ITSELLEEN NAURAMINEN ON TERAPEUTTISTA!"

sain tämän siskoltani, jolla tuo ITTVH on ilmennyt koko elinajan, mutta ikäväkseni joudun huomaamaan kyseisiä piirteitä myös itsessäni...ghh..koko ajan on kiire ja helvetillinen hoppu ja käsissä sata asiaa, jotka pitäisi tehdä ja päässä tuhat asiaa, joita pitäisi ruveta tekemään ja luku sinänsä on vielä ne asiat, joita olisi kiva tehdä.....k..le..

Neulomusten saralla esittelen Novita-lehden mallin mukaan tehdyn liivin. Lankana suosikkipuuvillani Mandarin Petit:

927941.jpg

Liivi on oikeasti TUMMANruskea, mutta en jaksant ruveta kuvamanipulaatioon, tällasena kun se tuli ulos kamerasta. Langankulutus 238g, napit nappilaatikosta, alkuperä tuntematon.

Sitten tein mallihuivin salomoninsolmuilla Sirdarin Reflection-langasta. Huivi päätynee ensin Tampereen Kädentaidot-messuille ja sitten jonkun lähisukulaisen pukinpakettiin....

927956.jpg

Kulutus 75g.

Toisaviikonlopun Suomi-turneella poikkesimme vanhemmilleni Keski-Suomeen ja etsiessäni tilkkutyöalustaa löysin vuonna miekka ja kypärä tekemäni sukat. Karkea arvaus on joskus 80-90-lukujen taitteessa, ja kuten huomaatte, viimeistelemättä on nääkin.

927970.jpg

Jos vaikka saisi viimeisteltyä ennen joulua, niin olisi yksi pikkulahja vähemmän.

Samasta kaapista löytyi myös itselleni tekemät villabyysat, jotka ovat peräisin samoilta ajoilta kun sukatkin. Lankana arvaten 7-veljestä.

927980.jpg

Näistä taasen on ompelematta vyötärön kuminauhakujaa kiinni noin viisi senttiä. Mahdunkohan vielä näihin? Tai jo, sillä olettamukseni on että housut ovat jääneet viimeistelemättä/ käyttämättä reilun kokonsa vuoksi.

Eilen askartelimme Mini-Miinan kanssa ovikranssin teemalla "vähän on paljon". Tai oven viereenhän tuo tuli kun ovessa on niin iso lasi.

927958.jpg

viimeistelemättä ja koristelematta on kaksi pipoa ja tumput. Kesken ainakin yksi takki, sukat ja ja ja...

Palaamisiin!

edit: designer I:llä teen nuo kirjontajutut. paljon ois niihinkin ideoita ja vähän must-juttujakin näin kun joulu lähenee, vaan hyvä kun saan tilaustyöt tehtyä. tällä hetkellä vaiheessa on hevosen loimi, johon omistaja tahtoi tekstin "parasta kyytiä housut jalassa". :O).