johan alkaa olla tämäkin viheliäinen viikko pulkassa. jonas on siis poissa ja juuri silloin pukkaa päänvaivaa ja  härdellin tynkää. viikolla kengittäjämme sai sydänkohtauksen, mikä on perin valitettavaa. varsinkin kun pelini voi kohta osallistua kavioillaan viidenkympin hiihtoon. ensi viikonloppuna olisi neidin ensimmäiset estehyppelöt. siis ihan kisaamismielessä ja tuuraajakenkijästä ei tietoakaan.

ja sitten tänään... eräs tätönen, oli päättänyt järjestää vuohirinsessoilleen, victorialle ja madeleinelle vähän viihdykettä ja sijoittaa heidät tallillemme näin talvisydännä. siis juuri siihen osaan tallimme neljästä "pikkutallista", jossa myös suomineitoni tinttamarellin boxi on...tai siis oli...se mitä siitä nyt on jäljellä.

siellä pikku määkijät pitivät leiriä viimeisessä karsinassa ja kun tintti otettiin sisälle, ei riemulla enää ollut rajaa. kuultuaan vuohien juttelun päätti ponini saman tien vaihtaa maisemaa. koska hän ei mahtunut...tai olisi mahtunut juu, mutta hieman kehnonlaisesti..yritettyään boxin oven yli, päätti hän tulla siitä läpi. ovi on...tai oli...aika vankkaa tekoa, mutta kuin lastu laineilla pillastuneen suomenhevosen edessä. karsinasta käytävälle, ihmisten sinkoillessa pelastamaan mitä pelastettavissa on ja sulkemaan ulko-ovia. ainut aukko hevoseni tajunnassa oli minizan karsinan ovi, tosin siinäkin oli kottikärryt ja jimmy edessä. mitäpä noista. on sitä ylitetty suurempiakin esteitä. pelini siis töytäis jimmyn heinäpaalien päälle pötköttelemään ja loikkasi kottikärryjen yli karsinaan, mistä hänet "pelastettiin" tarhaan rauhoittumaan.

sitten kotiin laittamaan ruokaa ihmisille ja taas takaisin tallille, sillä halusin itse ottaa hysteerisen kanaseni sisälle. muutaman tunnin tarhailtuaan neiti seurasikin allekirjoittanutta sisälle kuin mitään ei olisi tapahtunut. kävelimme tutkimassa vuohien tyhjän karsinan ja menimme omaan karsinaan, jossa tintti suostui olemaan tasan niin kauan kun äitee rapsutteli ja jutteli mukavia. heti kun astahdin taaksepäin, alkoi hevon silmät pyöriä kun hedelmäpeli ja koska ovi oli edelleen rikki, en voinut muuta kun siirtää hänet artistin tyhjään karsinaan, missä meno jatkui samanmoisena. päätin, että on parempi pistä poni vielä tarhaan toviksi jos toiseksikin kuin odottaa että se juoksee taas raamit kaulassa pihalle.

onneksi jonaksen pikkusisko oli meillä viihdyttämässä ottoa niin, että minun tarvitsi ottaa lapsi mukaan tallille vain kerran ja silloinkin jälkikasvumme uinaili autossa äiteen hoivatessa nelijalkaisen lapsosen taistelussa turvonnutta takajalkaa.

tämän kaiken tuoksinan keskellä vuohien omistaja oli katsonut viisaimmaksi palauttaa rinsessat omille tiluksilleen. itse katselin lastaustoimitusta täysin sanattomana. siinä kaksi sarvipäätä kammettiin volvon takapenkille, missä neiteet eivät selvästikkään matkustaneet ensimmästä kertaa ja matkaan. huumori-ihmisenä kysäisin, että mahtavatko vuohet käyttää myös turvavyötä, mutta saatuani vastaukseksi mutinaa ja kummallisen katseen totesin, että on vissiin parempi taas kerran olla hiljaa.

nyt toivon, että papa-kenneth on saanut fixattua ponini karsinan oven, että tämä on yön aikana tasaantunut "entiselleen" ja että koivesta ei kehkeydy sen suurempaa murhetta... niin ja että toista samanlaista päivää ei ihan heti tulisi vastaan.

neulerintamalla tusshena tökkii. kehittelen kaiken maailman sijaistöitä ja -toimintoja ja päätin, että hamsterikuukauden ajaksi saa paidantekele siirtyä jäähylle. jos vaikka sitä intoa löytyisi sitten maaliskuussa.

tänään valmistui kuitenkin "ekalle syntyvälle tyttöselle" takki hatun kaveriksi ja vaaleanpunaisista merinowooleistani on jäljellä enää vajaa kerä. hyvä mä!

gallerypic.php?id=33458 

ohje on woolin vyötteestä ja vaikka kuinka noudatin ohjetta ja mittoja, tuli hihoista mielestäni aivan liian pitkät. siispä kappaleiden yhteenliittämisvaiheessa kyhäilin sauman niin, että vaatetta käytetään hihat käärittyinä. tämä on muuten ensimmäinen ainaoikeinneuleeni, sillä jostain kumman syystä en pidä moisesta. takki on kuitenkin soma ja woolit vähissä joten olen tyytyväinen.

katille suurkiitos pöksyjen ohjelinkistä!

nyt on parempi mennä nukkumaan tämäkin päivä historiaksi. öitä!