mä oon ihan varmaan ollut edellisessä elämässäni karhu. mun tulisi syödä massu pinkeäksi ja kömpiä talviunille ja herätä taas kevään aurinkoon. tää pimeys vie kaikki mehut...loskasta puhumattakaan.

aamulla avasin unenpöpperössä lasten kanssa joulukalentereja, kunnes tajusin jotta hitsin pimpulat. minullahan on itsellänikin joulukalenteri. tepastelin kaivamaan sen ulos kaapin kätköstä, jonne olin sen itseltäni piilottanut. kyseessä on nuket-listan joulukalenterivaihto. parikseni osui hiisharjun arja, johon minulla oli ilo tutustua pikaisesti ihan livenäkin joensuun joulumessuilla. pikkusen tutisi aloittelevan nukkekotiharrastajan byysat katsellessani arjan upeita luomuksia tämän blogista, mutta jos ei muuta, niin toivottavasti askarteluni herättävät edes hilpeyttä. no niin tai näin, tänään 1.12. kalenterista paljastui huiska ja piiska, jotka kipitin heti viemään omaan villekullaani.

2110104.jpg

itsekin askartelin (askartelimme assistenttien tihu ja tuho kanssa) viikonloppuna vähän nukkissilpettä. valmiiksi asti saimme

2110119.jpg

kehyksiä napeista ja nettiprinteistä sekä kynttilöitä jalkoineen. ensin tein kynttilät valkoisesta fimosta, joka kellastui uunissa. kirosin ja keksin valkoisen maalin johon dippasin kynttilät ja jätin leivinpaperille kuivumaan, mikä osoittautui hyväksi keksinnöksi, sillä maali valui hieman paperille ja kun virittelin kynttilät telineisiinsä, näyttää maali vallan valuneelta steariinilta.

lisäksi leivoimme joulun tunnelmassa

2110137.jpg

hieman pikkuleipiä. muotteina koristenappipussista löytyneet "piparimuotit".

isäntä pikkujouluili perjantaina, toipui lauantaina ja lähti työreissuun sunnuntaina (aamukasilta!?!), joten meillä oli hyvää aikaa myös leivoskella. löysin kotiseutuni paikallislehdestä kirsikkakaakun ohjeen, jota ajattelin testata joulupöytää ajatellen ja tässä tulos. kaunis se ei ehkä ole, mutta taatusti epäterveellinen.

2110144.jpg

kaakussa oli niin paljon kirsikoita, sukulaatia ja gräddeä, että jopa minun (vaikka kaiken makean nielenkin) mielestä tämä oli niin tolkun äitelää, että vein 3/4 kakusta ilahduttamaan paikallista hevoskauppiasystävääni.

neulottukin on juu, syksyinen puukuorma vaihdettiin kaksiin lapasiin

2110167.jpg

12-vuotiaan poikalapsen toivomiin vaaleanpunaisiin pörrölapasiin edit: 103g

2110174.jpg

ja nuoremman veljensä toivomiin vihreisiin vastaaviin edit 105g. näyttävät kuvassa kovin keltaisilta, mutta oikeasti ovat kyllä vihreät. painoja päivittelen kun vain löydän sen tilda-porsaan kaavan, johon niitä rustailin. lankana sandnesin easy ja pörrönä vaaleanpunaisissa sandnesin funnya ja mustissa novitan pörrölankaa.

2110223.jpg

tampereen messuilla neuloskelin illalla hotellissa nämä austermannin fancy sox-rannekkeet. napit löysin ompelutarvikkeen osastolta joensuun joulumessuilta. semmoinen soma pussonen, jossa on erilaisia samanvärisiä nappeja. nam.

lisäksi tein otto-oravan eskaritätille tossut sandnesin fritidsgarnista joululahjaksi

2110242.jpg

kukkaset on tiimarin huovasta, jotka tökin huovutuskynällä kiinni tossuihin. yritys oli kova, saada ne kiinni sormeen asti ja nyt peukkua kolottaa.... edit 94g