..joo hän on. eilen oli rauno-miähen elämän ensimmäinen vuolu. raspiahan on kavioihin käytetty, mutta nyt oli mukana jo puukot ja nuijat. lisäksi kesällä on ollut hieman taantumaa havaittavissa käytöstavoissa, sillä taudin vuoksi poijjaat ovat olleet melko eristyksissä tallissa ja laitumellaan ja ylimääräistä roudausta on vältetty viimeiseen asti. no tapahtumapaikalle saapui kolme nais-eläjää, kengittäjä, viisi orivarsaa iältään 1-2v ja pääosassa esiintynyt kauraämpäri.

rane otettiin narun päähän ja tovin malttoi poika ravistella kengittäjää mutta koska tyyppi ei irronnut päätyi varsani tekemään lähempää tuttavuutta ämpärin kanssa. ja siinä koko stoori. jösses, että mä olen ylpeä.

kesäloman (loman ja loman. toimin mummolassa yhdeksän hengen muonitusvastaavana...) tuotoksista sain kuvattua moda-lehden mallilla tehdyn tunikan

1835333.jpg

lankana soya cotton (mun uus favourite) ja kulutus 456g. vähän taas muokkailin ohjetta, sillä olen mallia lyhytselkäinen ja rintava, siirsin tuon kuvioneuleen alkamaan hieman alempaa ja lyhensin paitaa hieman ohjeesta poikeavaksi. vähän tuli reilu, mutta käypänen.

tein eilen vaiheessa olleet tilda-mansikat valmiiksi. meidän perhe on erittäin perso ko. marjoille, joten tein kestoherkkuja talveksi.

1835337.jpg

sitten oli nukkekotiaskartelun vuoro. uusimmassa nukkekotilehdessä oli ohje munkkien paistamiseen ja ei kun leipomaan....

1835339.jpg

vähän oli kiiluvaista tuo sokerikuorutus, mutta nää onkin sit rinsessamunkkeja. loppumassasta tein muutaman napin...joskus johonkin....

nukkekodin keittiö sai myös purkkeja kun vihdoin viimein löysin nämä purkit jemmastani (taidan olla ollut edellisessä elämässäni orava, sillä sen verta hyvin on jemmat hukassa...ja pidän myös pähkinöistä ;O) )

1835341.jpg

tuon tilkkutyöalustan ja kahvipurkin printtasin jostain (kanan muisti) tarrapaperille ja sitten liimasin yhteen...ja muistaakseni vähän rukkasin photo shopilla mieleiseni kokoisiksi. yksi purkeista on vielä tyhjä ja ajattelin vinkua naapurin rouvalta siihen vähän erivärisiä nonparelleja kun itelläni on kaapissa. tossa yhdessä purkissa on muuten kookoshiutaleita, jos jotakuta kiinnostaa.

illan pimeinä tunteina ovat syntyneet myös nämä pannulaput nukkekotiin

1835352.jpg

aattelin ensin tehdä keittiöswappiin näitä ja pöytäliinoja mutta laiskuus iski, eli jäävät sitten villa villekullaan.

viime yönä täällä oli tolkuton ukonilma. minä joka en yleensä herää mihinkään havahduin valonvälähdyksiin ja mahdottomaan jyrinään. avasin yhdestä makkarin ikkunasta kaihtimet ja pimennysverhot ja seistä tollottelin siinä autuas ilme naamallani välähdyksiä. salamat olivat niin lähellä ja kirkkaat että niistä ihan häikästyi. ingengör havahtui myös mutta unenpöpperössä kysyi vain miksi vilkuttelen valoja ja kun sanoin että ei ne ole valot vaan salamoita kysyi siippani ihmeissään että mitä minä sitten teen eikä ymmärtänyt lain yöllistä ihasteluhetkeäni.... kyllä luonto osaa olla vahva. lisäksi vieläkin vajaan kymmenen vuoden hevoshommien jälkeen nautin suuresti siitä kun tuulee, vihmoo ja taivaalta paiskoo vettä, ettei minulla ole mitään pakottavaa tarvetta pukea kylmänkoleita kuriksia päälleni ja lähteä ulkohommiin.

nyt kauppaan matka käy.