tässä synnintunnoissani moisen ostohysterian johdosta (niin, sorppa vaan nanna) olen fixannut jo valmiita neuleitani. tässä valkoisessa neuletakissa...tulee muuten ulkokäyttöön, on sen verta lämmin, oli liian pitkät hihat ja liian "lyhyt" kaulus. näistä johtuen se on levännyt makuuhuoneemme lipaston päällä tovin jos toisenkin. nyt on hihat passelit ja kauluskin kelpomittainen. ainut haittapuoli on se, että näytän vaatteessa ihan lumipallolta, mutta väliäkös hällä...??...hihojen kiinityksen edetessä sai kaulukseen menevä lanka toimia tonttuleikeissä pukin partana. kieputin siitä mytyn ja sidoin oton naamatauluun, kas näin:

29155.jpg

ohje on marks & kattensilta ja lankana jokin heidän, jo muististani unholaan painunut villa- (mahdollisesti villasekoite-) lanka. älkäätte kiinnittäkö huomiota keittiön vähintäänkin siivottomaan mattoparkaan.

29156.jpg

sitten korjasin "mustikkatakin". se on puolestaan ollut käyttämättömänä siitä syystä, että hihan pyöriöstä tuli liian pitkä. ylimääräisen kasasin kokoamisvaiheessa olkapäille ja takki muistutti erehdyttävästi jotain kasarituotosta. sinne vaan, pöydälle muitten epätoivoisten sekaan. tämä vaate valmistui kyllä jo joskus nelisen vuotta sitten, joten se on matkannut tänne ruotsiin ennen kuin löysi paikkansa vaatekomeron kautta ko. lipaston päältä. malli on silloisesta novitalehdestä ja lankana "joku novita"...oklahoma...alabama...tennessee...kallistun viimeiseen???. takki on silläkin tapaa erikoinen, että ihastuin malliin niin, että tavoistani poiketen vastasin novitan "lehden paras neule-kyselyyn" ja satuin voittamaan ompelukoneen. kone on ollut huomattavasti kovemmassa käytössä kuin takki, että kiitos vaan novitalle mukavasta kilpailuista (tai yhtyneitä kuvalehtiä kai tässä pitäisi kiittää....vai ken julkaisija olikaan...).

jonaksellekin on luvassa iloinen yllätys. hän kun on marmattanut neulekasan alle kadonneesta lipastosta...tai ei siis lipastosta, mutta kasasta kylläkin. paras mennä katsomaan mitä pinkasta vielä löytyy lisää...ja miksi...