..vihaan siis myös tiistaita...aamu alkoi lupaavasti. sain hippytakin takakappaleen valmiiksi. saman tien kun sain työn pois puikoilta huomasin että takakappalehan on niin iso, että sen alle mahtui minun lisäksi pari naapuria ja auto. en ymmärrä miten onnistuin olemaan niin tyhmä, etten katsonut täsmääkö tiheys ja lukenut ohjetta huomatakseni pari puuttuvaksi jäänyttä kavennusta. tajusin myös, etten pidä koko hippyn väristä (sitä keltapunasinikukertavaa viime sesongilta). ei ihme, että lanka ei ole päätynyt vaatteeksi asti, vaikka yritystä kyllä on ollut. nyt sitten puikotan sitä sisuuntuneena puoliväkisin. tylsää. lanka näyttää oikein sievältä kerällä, mutta kun siitä tulee neule, se on lähinnä oksettava.... menin sitten samaan halpaan ja ostin viime suomi-reissulta saman väristä pätkävärjättyä nallea kolme kerää huomatakseni, etten pidä sen paremmin väristä kuin nallestakaan. olen siis t-y-h-m-ä.

vietyäni oton hoitoon, lähdin riemumielin tallille saadakseni muuta ajateltavaa kuin se saa...lin hippy...ja vain saadakseni varmuuden siitä, että olen t-y-h-m-ä. tintti sai eilen uudet kengät. tai ylipäätään kengät. kesälaitumella ollessaan se jätti jokeen juomapaikalle kenkänsä lisäksi ison palan kaviotaan ja on ollut paljasjaloin siitä saakka. olin iloinen (vielä eilen), uusista tennareista ja ettei minun tarvitse ajatella enää sen kavioiden kulumista tai kivien päälle tallaamista ratsastaessani. jos en ole maininnut, niin tiedoksi, että hevoni ei ole sellainen rautahermoinen suomenhevonen, joka taisteli maamme vapauden puolesta miestemme rinnalla luotien viuhuessa ympärillä. ehei. ei sinne päinkään. tätä yksilöä olisi syytetty rintamakarkuruudesta jo soppatykin nähtyään. se on siis arka. ei siis vähän säikky vaan arka... oikein p..ahousujen kuningatar ja sen lisäksi että se on arka, se on myös hyvin huumorintajuinen ja järjestää yleisölle (ei ratsastajalle) viihdykettä mielellään. tämän kaiken lisäksi se on ollut pitkin kevättä myös hyvin kiukkuinen ratsastettava vaikka hanakasti on töihin lähtenytkin. mennyt linkussa ja potkinut ja vinkunut mennessään. kesän jälkeen se on yllättävää kyllä, ollut hyvin tasapainoinen ja liikkunut suorana ja lähes joka päivä kaikki neljä jalkaa maata kohti. olen siis itse kuvitellut jopa osaavani ratsastaa ja kuvitellut ponini vihdoin viimein kasvaneen aikuiseksi..kunnes totuus valkeni minulle tänään koko raadollisuudessaan. se tunki taas takaosaansa koko ajan oikealle, jarrutti laukassa, potki ja pukitteli ja oli vihainen kuin ampiainen eli oli yleisesti ottaen hirviö. oivalsin heti verkkalaukassa, että kaikki ei ole nyt kohdallaan. tuumin yhtälöä takakengät jalassa=hirviö, kengättä=enkeli ja naisen logiikalla tulin tulokseen että vika ei olekkaan ollut siinä etten saa ratsastettua vasenta pohjetta läpi tai poni ei tukeudu oikealle ohjalle vaan että siihen sattuu. päätelmääni vahvisti se, että vaiva tulee julki enimmäkseen vain toisessa kierroksessa. huomasin myös sen ollessa kengättä, että oikea takajalka kiertyy liikkeessä ulospäin. olin valmis repimään kengät jalasta samantien ja tunkemaan ne 900 kr kengityslaskun kanssa sinne minne päivä ei paista. nyt ei auta muuta kun seurata tilannetta muutama aika, kärjistyikö tilanne vain heti kengitystä seuraavana päivänä vai onko diagnoosini oikea...jurppii...ja harmittaa. ja mitäs siinä jos vaiva paranee vain sillä että ottaa kengät pois, mutta kun yleensä on tapana, että sitten paljastuu joku vähän isompi vaiva.... eniten koko sopassa kuitenkin ottaa päähän se jos hevoseni tuntee ratsastaessa kipua. se ei ole ollut reilua se....

ja koska päiväni on mennyt kiukutellessa, en viitsinyt enää nähdä ruoanlaiton vaivaa, vaan kävimme oton kanssa hakemassa roskaruokaa mäkkäriltä ja nyt on koko ajan hirviä jano...josko sitä menisi saunaan ja löylyttelisi itsestään kaiken pahan tuulen ulos..