hypisteltyäni siis novitassa lankoja niin kauan, että jonas tuli ilmoittamaan lasten grillaantuvan autoon ja ostettuani hänelle lohdutukseksi viisi paria novitan sukkia jouduin jättämään liikkeen ja pussilankaloodat kaihomielin. eroahdistusta potien suuntasin seuraavana päivänä tekstiiliteollisuuden liikkeeseen porvooseen, mutta se retki oli hieman vaisumpi....haaviin jäi vain muutama vaivainen keränen ja parit addit.

seuraavalla viikolla lähdimme vanhempieni luo keski-suomeen. otto putosi puusta ruusupuskaan het alkajaisiksi ja sai muutaman tosi miehekkään skraidun selkään, kinttuihin ja ahteriinsa. hän myös pölli sisareni kinttukarvojen trimmaamiseen käyttämän partakoneen ja esitellessään verta valuvaa palkeenkieltä sormessaan kysyin, että mistäs moinen on tullut. "no ei ainakaan siitä mikä on nyt kätkettynä eteisen lipaston alle", vastasi jannu. jaha.

miina sai puolesta viikosta kummallisen kuumeen, joka kesti tasan yhden yön. tämän yön aikana jonas kärrytteli tyttöä puoli kahdestatoista puoli viiteen ja sai uudsia ystäviä mm. baareista poistuvista ja lasienkeräys astioita tyhjentävästä rekkamiehestä, joka kolmannen kerran törmättyään saman yön aikana siippaani ryhtyi vallan tuttavalliseksi...ts. meni vissiin tarkistamaan, että mitenkäs on kylähullun lääkityksen laita kun pikkutunneille lontustelee kylänraittia lastenvaunujen kanssa.

ekan viikon aikana sain valmiiksi myös tämän palmikkojakun, jonka kauluksen sovelsin omast pääst.

139554.jpg

tarkkanäköisimmät..tai no, ei tuohon paljon tarkkaa näköä tarvita. sanottakoon siis kaik ilman opaskoiraa kulkevat huomaavat varmaan värierän muuttumisen palttoon puolivälissä. saakeli. siitä huolimatta takki onnistui hyvin ja on jo kovassa käytössä...napit vaan puuttuu.

edit: lankana novitan suvi ja langan kulutus 623 g

seuraavalla viikolla oli leipomustalkoot rinsessan ristiäisiin. kiitos sisarelleni ja kummituslapselleni avusta. ilman heitä en olisi selvinnyt urakasta (mm. mansikkakakkuja tehtiin neljä, joista kaksi jäi talonväen syötäväksi bileitten jälkeen..sääli...siis vatsojamme) tässä kaikille pikku makupaloja. olkaatten hyvä:

139561.jpg

alkuruokapöydässä oli uusia pottuja isän pottumaasta ja hänen paistamiaan lihapullia, silliä, kreikkalaista- ja savukalasalaattia, esipaistettuja karjalanpiirakoita ja munavoita ja sen sellaista pikku hiukopalaa...

rinsessalle virkkasin ristiäisiin samoksesta juhlatossut, jotka jäivät sitten hellepäivänä käyttämättä.

139572.jpg

neitimme liitettiin juhlavin (?) menoin, auringon helliessä juhlaväkeä kirkonkirjoihin vanhempieni pihamaalla. nimeksi tuli siis miina matilda. tässä onnellinen äitee ja juhlakalu. kumpikin poikkeuksellisesti klänningeissä.

139570.jpg

juhlissa oli myös mukana henkivartian ominaisuudessa lapinkultani pihka (karvanlähtöaikaan tuntee myös nimen nahka)

139579.jpg

rekisteröimislahjaksi miina sai muunmuassa omat rekkarit vaunuihin:

139582.jpg

sen pituinen se. lisää, lähinnä neulomusasiaa luvassa piakkoin. taas on ruokinnan aika...